Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 mai 2011

Margareta si elevii Scolii Titu Maiorescu se pregatesc pentru Ziua Europei


Elevii Scolii Nr 45 din Bucuresti repeta impreuna cu
profesoara de muzica Gabriela Botan, "Fii Voluntar!"
tema campaniei Europa, Casa noastra.

Acest jingle compus de Margareta Paslaru in calitate de Ambasador al Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania, va fi interpretat si in programul "Ziua Europei" organizat de Chelgate pentru Reprezentanta Comisiei Europene.


Tema Fii Voluntar - Be a volunteer! poate fi accesata pe Facebook, Trilulilu, You Tube, si la acest link

Va astept pe Facebook
unde va rog sa-mi comunicati daca ati ghicit in ce banca... stateam :):)Cu emotie am pasit pe culoarele scolii in care am invatat A B C-ul... sub indrumarea doamnei invatatoare, Jercan.
Dansa mi-a pus creta in mana si m-a scos la tabla.


Nu mi-as fi imaginat ca voi reveni la aceeasi scoala dupa mai bine de jumatate de secol...pentru a sustine muzica, incurajand noi talente.
*Niciun comentariu:

Arhivă blog