Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

miercuri, 11 mai 2011

Invitata la manifestarile dedicate Zilei Europei - Mai 2011


Bucuresti, 8 mai 2011

COMUNICAT DE PRESA

Prima seara de EUROPAfest – Preludiul muzical a sapte zile magice


S-a dat startul la EUROPAfest 2011! Muzica ce invaluie, ritmul ce inalta, emotia ce transcende, toate acestea vor invesmanta cladirile cenusii ale Bucurestiului, cu visul sonor al unor interminabile zile de primavara. Intre 7 si 13 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari, vor sustine numeroase concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica, o tesatura muzicala a unei lumi intregi fara bariere.

Aseara, la orele 19:00 Sala ArCuB vibra de emotie. Editia cu numarul 18 a EUROPAfest a debutat ieri printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. (...)
Intai s-a dat tonul unei reinterpretari elegante pe ritmuri jazz si pline de savoare a celebrei “Oda Bucuriei” de Ludwig Van Beethoven urmata de piesa “St. Thomas” compusa de celebrul Sonny Rollins, interpretare sustinuta de muzicieni din Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Dupa spectacolul din deschidere, au urmat momentele extraordinare puse in scena de invitatii la eveniment. Finalista Jeunesses International Music Competition la vioara, Cristina Pasa, acompaniata la pian de Costin Raia a adus un omagiu lui Pyotr Ilyich Tchaikovsky prin interpretarea sa, iar domnul Niculae Idu, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ne-a reamintit principiile si valorile culturale pe care Uniunea Europeana si EUROPAfest le impartasesc.

The Merry Poppins din Austria au surprins si au incantat publicul peste masura. Stiluri balcanice, jazz, sound de cabaret al anilor '50, presarat cu motivele de intensitate ale reggae-ului urban, au fost in cadrul spectacolului de deschidere, acel accent de prospetime pe care il promite neconventionalul jazz-ului actual. Spectatorii au privit cu uimire cum saxofonistul a coborat de pe scena, sa cante printre ei, totul ca intr-un joc teatral, dar totusi profund muzical, in timp ce vocea groasa, a solistului se potrivea de minune ca ultima piesa a unui puzzle muzical funky, incarcat de amuzament.

(...)---------------------------------------------------------------

Bucuresti, 10 mai 2011

COMUNICAT DE PRESA

Traditia intalnirilor dintre Casa Regala si artistii EUROPAfest continua si in 2011


Pe data de 12 mai, incepand cu ora 12:00, artistii EUROPAfest vor fi primiti de catre Principesa Mostenitoare Margareta la Palatul Elisabeta, ca parte a manifestarilor organizate cu ocazia jubileului de 90 de ani ai Majestatii Sale Regelui Mihai.

Accesul presei este liber.

Ultimele zile ale editiei cu nr. 18 a EUROPAfest mai includ si alte evenimente.

Pe 11 mai la ArCuB are loc un concert special de celebrare a centenarului relatiilor dintre Romania si Elvetia - The Swiss Jazz Night, iar in club Tribute, trupa Ari Borger / Brazilia & SUA conduce atmosfera deschisa de The New Jazz Generation spre ritmuri moderne si vintage in acelasi timp.

Pe 12 mai, Caffe Festival pregateste un show fenomenal – Jam Session intre tinerii muzicieni de jazz din cadrul festivalului, un spectacol deosebit de promitator si antrenant. In paralel, competitiile Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Music Competition isi aleg finalistii, la ArCuB si Centrul Cultural Ungar.

Pe 13 mai, ultima seara a festivalului celebreaza excelenta muzicala in cadrul Galei EUROPAfest. Cu acest prilej va fi acordata Diploma de excelenta din partea Casei Regale.

*

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog