Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

joi, 7 iulie 2011

Margareta Paslaru intervievata la Jurnalul National

Una dintre marile doamne al muzicii uşoare româneşti, şi nu numai, Mar­ga­reta Pâslaru îşi sărbătoreşte sâm­bă­tă ziua de naştere. La mulţi ani!

La a doua lansare a CD-ului de autor „Margareta – 50 de ani de la pri­mul disc – Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”), prof. univ. muzicolog, critic muzical Mihai Cosma spunea despre sărbătorita noastră: „Acest volum pe care l-a lansat domnia sa, care este tipărit în Editura Universităţii Na­ţio­nale de Muzică din Bucureşti, este un element inedit pentru Universitatea noastră, care s-a canalizat, aşa cum e şi firesc, în zona muzicii clasice, dar am considerat, parcurgând pa­gi­nile de creaţie ale doamnei Marga­reta Pâslaru, că domnia sa face parte din clasicismul muzicii româneşti prin valoarea compoziţiilor pe care le are, prin impactul acestor compoziţii asupra tuturor generaţiilor, aş spune, de la cei mai vârstnici până la cei mai tineri. (...)”

„Cum trăiesc? Prin muzică şi multiple alte activităţi în sprijinul semenilor. Pasiunea mă face să lucrez fără oprire, chiar dacă nu apar des pe micul ecran, creez muzică şi texte pe care le înregistrez.

Astfel a prins viaţă «Fii voluntar!», tema campaniei «Europa, casa noastră», pe care am interpretat-o şi la aniversarea a «135 de ani de Uma­nitate» ai Crucii Roşii Române. În pa­ralel, noul program pe care l-am ini­ţiat «Voluntarii muzicii» evo­luea­ză cu sprijinul Chelgate şi Reprezentanţa Comisiei Europene la Bu­cu­reşti. Programul-pilot va continua în a doua jumătate a anului în şcolile Capitalei, cu intenţia de a fi extins în restul ţării. Educaţia muzicală este importantă. O altă colaborare de du­ra­tă, de data aceasta la Radio, a evidenţiat printr-o retrospectivă primele două sezoane ale rubricii «Margareta prezintă pe...» din cadrul emisiunii «Radioul de sâmbătă seara». În această emisiune, realizată de Pompilius Onofrei, susţinem tineri de viitor, interpreţi de excepţie ai muzicii pop, folclor, jazz, operă, chiar instrumentişti ai muzicii clasice.

Cei care mă apreciază ştiu cu si­guranţă tot ceea ce trebuie ştiut. Este ui­mitor faptul că după jumătate de se­col de la debutul meu mii şi mii de fani din ţară şi diaspora îmi postează compoziţiile, clipuri, fotografii, versuri, filmele în care am jucat, cro­nici, toate pe site-urile de socializare. Mulţi îmi povestesc despre în­sem­nă­tatea melodiilor mele, care au coincis cu momente fericite din viaţa lor; pri­mul sărut sau prima despărţire, şla­gă­re fredonate în vacanţă, la căsătorie. Do­vada memoriei afective şi colecti­ve transmisă din generaţie în ge­ne­ra­ţie, prin muzică, este ca o hartă a su­fletului românesc răspândit în lume.

M-am născut româncă, beneficiez de gena familiei din care provin.

Vocea mea a străbătut lumea pe calea undelor sau pe scene şi ecran, ca mesager al artei muzicale, dise­mi­nând spiritul românesc. Cum spune o vorba din bătrâni – «Omul sfinţeşte locul», un artist aparţine lumii. Ro­mânia, cu frumuseţile-i divine, răs­co­leşte privitorul precum un tablou. Ce trebuie admirat fără a fi atins. Cât priveşte atitudinea?! Ea poate fi elevată prin cultură şi educaţie.

Artistul se naşte, nu se face! Faptul că am fost aleasa compozitorilor, aleasa publicului, a regizorilor de teatru şi film m-a determinat să-mi ur­mez vocaţia, pasiunea, chemarea, drumul destinului. M-am temut de succes, uneori succesul deschide poarta răutăţilor şi a invidiei.

Chiar sâmbătă, 9 iulie, voi fi la microfonul emisiunii «Radioul de sâmbătă seara», unde îl voi intervieva pe talentatul violonist de numai 13 ani Mircea Dumitrescu. Un sincer «La mulţi ani!», colegilor născuţi în aceeaşi zi!!! Diversificarea paletei artistice pe care am practicat-o o viaţă va continua.”
Sursa:
Jurnalul National 7 Iulie - Ramona Vintila

Un comentariu:

anana spunea...

A mai trecut un an …
Sa-ti amintesti cu placere de toate implinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase si cu incredere de tot ce nu ai reusit..
Fii mandra ca ai ramas acelasi suflet cald.
LA MULTI ANI !

un fan de 62 ani ,in tinerete te imitam la tunsoare si cantat

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog