Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 9 iulie 2011

Margareta, invitata emisiunii "Radioul de sambata seara" 9 Iulie 2011

Margareta Paslaru a fost invitata in studioul emisiunii "Radioul de sambata seara"
unde a fost intervievata de Pompilius Onofrei si Anca Romeci.

Cu acest prilej s-a difuzat slagarul Bensonhurst Bluesby - Oscar Benton - text in limba romana de Aurel Felea “Spuneam ca nu-mi pasa”(bui, bui, bui..) apoi “Tango Toledo” semnata de Ovidiu Lipan Tandarica pe textul Margaretei Paslaru, -piesa castigatoare la Top Romanesc - si doua compozitii ale interpretei sarbatorite la 9 Iulie :
“ Diamant fermecat” - Text Eugen Rotaru - premiata in 1981 la concursul de creatie Slagare in devenire ; "Era o fantana" pe versurile poetei Elena Farago. Ambele compozitii proprii figureaza pe CD-ul de autor "Margareta 50 de ani de la primul disc". Cei care au urmarit emisiunea pe internet au putut observa in studio florile daruite artistei cu ocazia zilei sale de nastere .

*
*

Niciun comentariu:

Arhivă blog