Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

marți, 5 iulie 2011

Actualitatea Muzicala - CD de autor Margareta Paslaru

Dacă spunem Margareta, ştim că este vorba de Margareta Pâslaru, un fenomen al muzicii noastre uşoare, care continuă să ne uimească şi să ne bucure prin vivacitate, forţă şi mai ales creativitate.
Căci CD-ul editat de Electrecord conţine numai compoziţiile sale, atât piese din arhivele casei de discuri (admirabilă munca Mioarei Panaite - redactor de disc), cât şi lucrări mai noi, cum ar fi „Fericirea mult visată” - loc 2 în Topul românesc 2010.
Este evident gustul sigur cu care Margareta şi-a ales textele, majoritatea fiind de fapt poezii de înaltă ţinută literară semnate de Lucian Blaga, Ion Minulescu, Elena Farago, Virgil Carianopol, Ana Blandiana, Ion Horea, Agatha Grigoresu Bacovia, dar şi versuri ale reputaţilor Ovidiu Dumitru şi Eugen Rotaru.
De subliniat, lucru mai puţin cunoscut, că Margareta are talent literar de primă mână, versurile sale (la nu mai puţin de 9 cântece) ridicându-se cu mult peste nivelul unor simple „texte”. Deşi albumul are o durată generoasă, conţinând 24 de cântece şi un emoţionant „Tatăl nostru” în final, nu cuprinde toată creaţia componistică a Margaretei. Câteva fragmente din creaţiile timpurii ne sunt oferite într-un potpuriu mult prea scurt, de 5 minute, ceea ce dovedeşte că acest album putea fi cu uşurinţă unul dublu . Muzică şi voce (deseori şi texte) – Margareta Pâslaru – un adevărat disc de autor, un album de aur. De menţionat că Margareta donează drepturile de autor către campania „Artişti pentru artişti” -UNITER.Sursa: Actualitatea Muzicala nr. 3 – martie 2011

http://www.ucmr.org.ro/Texte/AM-2011-03.pdf
v

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog