Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 iulie 2011

Seara hawaiiana pentru invitatii la ceremonia de Ziua Independentei


"Seară hawaiiană", pentru invitaţii la ceremonia de Ziua Independenţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
- f r a g m e n t -

Printre cei care au sosit până la ora transmiterii acestei ştiri se numără premierul Emil Boc, liderii PSD Victor Ponta, Liviu Dragnea, Titus Corlăţean, Viorel Hrebenciuc. De asemenea, la eveniment sunt prezenţi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, principesa Margareta şi principele Radu, prinţul Nicolae, Ion Ţiriac, Camelia Şucu, Margareta Pâslaru.

Au sosit de asemenea la reşedinţa ambasadorului miniştrii Ion Ariton, Daniel Funeriu, Cătălin Predoiu, dar şi consilierul prezidenţial Iulian Fota, Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, primarul Capitalei Sorin Oprescu şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti.

Printre cei care participă la eveniment sunt şi Bogdan Aurescu, Aurel Vainer, Irina Schrotter, Cătălin Avramescu, Leslie Hawke, Claudiu Săftoiu, Cristian Adomniţei, Cristian Diaconescu, Viorel Păunescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Gabriela Szabo, Csaba Astalos, Mircea Diaconu, Peter Eckstein Kovacs, Georgian Pop, Aurel Cazacu, Petre Roman.

Invitaţii sunt întâmpinaţi la intrarea în curtea reşedinţei de ambasadorul Mark Gitenstein şi de soţia acestuia Libby, precum şi de oficiali din cadrul ambasadei.

Toţi invitaţii au primit ghirlande colorate, pe care le poartă la gat (...) Punctul de atracţie al serii îl reprezintă însă un vulcan artificial, instalat în curtea reşedinţei, care a erupt răspândind printre invitaţi baloane de săpun. Fondul sonor al petrecerii este asigurat de muzică americană.

v

Niciun comentariu:

Arhivă blog