Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 iulie 2011

Margareta Paslaru si Allegretto invitati la "O data-n viata"

SURSA: TVR - fragment
(...)La această ediţie O dată-n viaţă, Iuliana Tudor mai are şi alţi invitaţi speciali. Câteva vedete populare susţin duete alături de copiii lor: Dinu Iancu Sălăjanu cu Ana şi Maria Sălăjanu, Constantin Măgureanu şi Antonio Măgureanu, Constantin Bahrin şi Mihail Rareş Bahrin, Claudia Martinică şi Bianca Martinică, Constantin Gaciu şi Cosmin Gaciu, Marius Ciprian Pop şi Antonia Pop.

Copiii de la Televiziunea copiilor au pregatit un colaj muzical cu piese din toate zonele ţării, iar îndrăgita interpretă Margareta Pâslaru vine să anunţe telespectatorilor gala Crucea Roşie din 3 iulie, dar şi pentru a cânta alături de Grupul Allegreto. Mici vedete ale folclorului românesc, premiate la festivalurile de gen din ţară, vor cânta de asemenea la ediţia specială O dată-n viaţă dedicată copiilor. Printre ei: Ana-Maria Chisăliţă, Eusebiu Gafiţa, Ana-Maria Pteancu, Irina Maria Birou, Camelia Crăciunescu, Livia Neag, Ionuţ şi Măriuca Trifoi, Ionuţ Bolozan.
v

Niciun comentariu:

Arhivă blog