Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 noiembrie 2015

Expozitia de afise Margareta Paslaru 'Lasa-mi toamna pomii verzi'

Sursa:bucurestifm.ro/ 24.11.2015/ autor Catalin.Duta
 
Evenimentele culturale ale zilei - fragment
EXPOZIŢII
La ora 14:00, în holul Palatului Suţu este vernisată expoziţia „Margareta Pâslaru – Lasă-mi, toamnă, pomii verzi/ Uite, ochii mei ţi-i dau”, ce aniversează 58 de ani de carieră artistică ai acestei muziciene printr-o serie de afişe de la cele mai interesante apariţii susţinute de ea, în ţară şi străinătate, dar şi ale unor filme care i-au marcat pe multiple planuri ascensiunea.

Bucuresti FM - Evenimentele culturale ale zilei de 24 nov. 2015 - "Expozitia Margareta Paslaru - Lasa-mi toamna, pomii verzi"


Imagini de la evenimentul anuntat si de Radio Bucuresti FM

W.

Niciun comentariu:

Arhivă blog