Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 noiembrie 2015

Omul de azi - Margareta Paslaru

Omul de azi - Margareta Paslaru   Sursa:  eazi.ro / 26 noiembrie 2015  
Artista care a revoluţionat muzica uşoară românească prin cei 58 de ani de carieră artistică, Margareta Pâslaru, este sărbătorită de Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) printr-o expoziţie de afişe.

Intitulată „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi/ Uite, ochii mei ţi-i dau“, expoziţia, care prezintă 50 de afişe (donate de artistă) de la cele mai interesante apariţii ale sale în ţară şi străinătate, dar şi de la filme ce i-au marcat pe multiple planuri ascensiunea, a fost vernisată marţi, în prezenţa vedetei. Margareta Pâslaru a oferit autografe, precum şi dedicaţii pe propria sa carte, „Eu şi Timpul“. Potrivit artistei, fiecare dintre cele 50 de afişe prezentate în expoziţie are o poveste şi nu ar putea să spună care ar fi mai frumos sau mai apropiat de inima sa.
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog