Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 noiembrie 2015

'Stelele filmului canta' album realizat de Margareta Paslaru si UCIN

”Stelele filmului cântă”, album realizat de Margareta Pâslaru și UCIN
Sursa: aarc.ro / 17.11.2055


Lansarea CD-ului are loc luni, 23 noiembrie, ora 14, la  Magazinul MUZICA din Calea Victoriei.     Noul album ”Stelele filmului cântă„ este un proiect muzical cu scop caritabil, inițiat de Margareta Pâslaru și produs de Uniunea Cineaștilor din România. Încasările rezultate din vânzarea cd-ului vor merge către artiștii vârstnici, cu probleme de sănătate, care s-au retras din lumea filmului.  Abumul cuprinde 21 de compoziții proprii, reorchestrate de George Popa, Andrei Kerestely, Călin Grigoriu și interpretate de mari actori, toate înregistrate și masterizate în studioul Jolt și Andrei  Kerestely. 

Actorii care contribuie la acest mesaj artistic sunt Maia Morgenstern, Ștefan Velniciuc, Monica Davidescu, Stela Popescu, Eugen Cristea, Alexandra Velniciuc, Valentin Teodosiu, Jeanine Stavarache, Andreas Petrescu, Florin Zamfirescu, Margareta Pâslaru, Ștefan Bănică jr, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Aurelian Temișan, Marian Râlea, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Mihai Bisericanu, Marius Manole,Rodica Mandache, Emilia Popescu și Grupul Sound. Maia Morgenstern deschide albumul cu piesa ”Despotici în uimire”, pe versurile Constanței Buzea. Margareta Pâslaru a creat o melodie specială, ”Și viața merge mai departe”, pentru versurile pe care i le-a oferit, în 1976, poeta Constanța Buzea. Alexandra și Ștefan Velniciuc interpretează melodia ”Alergători de cursă lungă”. "Lasa-mi, toamnă, pomii verzi", cel mai longeviv șlagăr inspirat de versurile Anei Blandiana, rămâne pe album.

A doua zi, pe 24 noiembrie, orele 18, Margareta Pâslaru va participa la vernisajul expoziției "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" la Muzeul Municipiului București, unde va fi expusă colecția de afișe personale, donată muzeului. Margareta Pâslaru și  Adrian Majuru, directorul muzeului, au selectat 50 de afișe, de la spectacolele muzicale, de teatru sau film ale artistei, din perioada 1963-2015.

Despre experiența realizării albumului ”Stelele filmului cântă”:


Maia Morgenstern:  ”Mari emoții ...A fost iarăși un privilegiu pentru mine. M-am aflat alături de o mare, mare, mare artistă, ce a bucurat și bucură generații întregi de oameni. Ceea ce pot să vă spun este că a avut o răbdare îngerească cu mine. Tremuram din toate încheieturile, cum e normal să tremuri în fața unui mare artist, cum este și va fi, va rămâne în conștiința noastră, a tuturor, doamna Margareta Pâslaru. A fost un privilegiu, o lecție pentru mine. M-a ajutat, m-a învățat, m-a încurajat. A fost o sărbătoare pentru mine să lucrez cu doamna Margareta Pâslaru.”

     

 

Stefan Banica jr.: "Este laudabilă inițiativa doamnei Margareta Pâslaru de a veni în sprijinul artiștilor cu probleme de sănătate, retrași din lumea filmului, prin înregistrarea albumului "Actorii cântă" Nr.II, material conceput în scop umanitar împreună cu Uniunea Cineaștilor din România. De aceea am acceptat să particip pro bono la realizarea acestui album, prin reinterpretarea piesei "Fără să vrei", compoziție a doamnei Pâslaru, reorchestrată de George Popa. La imprimarea acestui cântec, alături mine au participat chitaristul Nicu Patoi, component al trupei mele, Rock'n'Roll Band, și Mihaela Stanciu, membră a grupului vocal The 50'S. Sper ca acest material discografic să-și atingă scopul și să aducă o rază de speranță artiștilor care cândva ne aduceau lumină și bucurie prin arta lor, iar astăzi au nevoie de sprijinul nostru. Achiziționarea acestui album va reprezenta, în afara ajutorului financiar oferit, și un semn de respect față de acești artiști."


Jeanine Stavarache: ”Prin ce joc al “fractalilor” care ne alcătuiesc drumul vieții s-a orânduit o asemenea așezare a evenimentelor; ... să fii invitat să colaborezi cu una dintre “unicele “ creatoare ale produsului artistic total din lumea muzicală, Margareta Pâslaru. Te simți onorat, dar în același timp și foarte responsabilizat. Iar minunea se săvârșește total atunci când pășești în studioul de înregistrare al magistralului Jolt Kerestely. Câți oare mari interpreți au trecut prin mâna marelui magician. Simți cum “potențele” tale creatoare sunt “suprapotentate”de minunea săvârșită. O experiență unica, împlinită cu entuziasm și admirație pentru cea care ne-a oferit-o, Margareta Pâslaru.”

Andreas Petrescu: ”Margareta Pâslaru, Jolt Kerestely, Andrei Kerestely sunt nume imense în muzică. Cum să mă apuc eu să cânt în fața lor? Motivul era însă unul minunat. Am riscat, am zis da și am intrat. Mi-a tremurat mâna pe clanța ușii. Ce să mai zic de voce!? Iată însă că acești oameni minunați mi-au făcut viața ușoară. M-au ajutat, s-au purtat cu mine de parcă aș fi cântat cu ei de o viață. Și culmea…chiar am cântat. Mi-am îndeplinit un vis. Mai mult, am putut să fac ceva pentru alți artiști. ”Mulțumesc” e cam tot ce pot să spun la finalul acestei experiențe.”

Monica Davidescu: ”Când  îți dorești din tot sufletul ceva și îți urmezi visul, acel ceva se împlinește. Iată-mă acum lucrând la același proiect cu oameni dragi mie încă din copilărie. E minunat când visele frumoase devin realitate. Mulțumesc, Margareta Pâslaru, pentru tot acest proiect și pentru această frumoasă întâlnire."

 

 Aurelian Temișan: ”Îi mulțumesc pentru acest moment delicat, ce va rămâne în  amintirea mea ca într-o frumoasă vitrină cu trofee, doamnei Margareta  Pâslaru și  îi urez ca acest proiect dedicat artiștilor vârstnici din lumea filmului să aibă un  succes răsunător și să îi poată ajuta pe cât mai mulți dintre ei. La viitorul proiect spun ”prezent!” încă de acum, pentru că sunt sigur că va mai urma încă unul, și încă unul, și încă unul... căci vitalitatea și pofta de lucruri  frumoase ce vin în  sprijinul semenilor o caracterizează pe Doamna Margareta.”   Jolt și Andrei Kerestely: "Salutăm și susținem cu toată inima inițiativa (cu nr. II, de altfel) a doamnei Margareta Pâslaru. Un gest de mare camaraderie, noblețe și altruism, regăsit din ce în ce mai rar în lumea artei din România. Mulțumim de asemenea tuturor celor implicați în alcătuirea acestui material.” Emilia Popescu: ”Îmi face foarte mare plăcere să interpretez compozițiile Margaretei Pâslaru. CD-ul se intitulează “Actorii cântă” și, împreună cu toți ceilalți colegi - Rodica Mandache, Florin Zamfirescu, Marius Manole și mulți alții, o să reinterpretăm creațiile Margaretei, care este extraordinară și a avut acestă idee - să ne jucăm pe piesele ei. Ne-a lăsat să alegem, ne-a lăsat să reinterpretăm după cum simțim. Ne-am gândit noi că ar fi un dar foarte frumos pentru colegii noști artiști care sunt mai în vârstă, care au probleme. Dacă banii ar ajunge la ei, ajutăm și noi un pic, le înseninăm zilele. Drept care mi-aș dori din tot sufletul ca această campanie să aibă ecou, să se vândă aceste discuri, cei care ne îndrăgesc să dorească să ne asculte și astfel să participăm la o operă de binefacere.”​

Niciun comentariu:

Arhivă blog