Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 iunie 2011

"Margareta prezinta pe..." Cosmin Lupu, Radioul de sambata seara


Va invitam sa urmariti noua emisiune 'Radioul de sambata seara'
realizata de Pompilius Onofrei, astazi, 4 Iunie, incepand cu orele 18:00
Rubrica permanenta "Margareta prezinta pe..." din cadrul emisiunii il va aduce la microfon pe tanarul muzician Cosmin Lupu.
Printre invitatii editiilor trecute s-au numarat Matei Bucur Mihaescu, Luiza Zan, Irina Sarbu, Angelica Vasilcov, Alin Vaduva, Lucia Dumitrescu, Casandra Maria Hausi, Oliver Popa, Georgeta Iordache, Daniela Cojocaru, Cristina Vasiu, Stefan Cazacu, Dalma, Calin Grigoriu, Irina Popa, Amadeus, Remus Carteleanu, si altii.
Puteti audia interviul pe Trilulilu

Niciun comentariu:

Arhivă blog