Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

luni, 13 iunie 2011

Annie Girardot si Margareta Paslaru au fost invitate la TIFF 2005
Evenimentul Zilei 06 iunie 2005 - Editia de Transilvania
(fragment) Madalina Prundea

Actrita franceza Annie Girardot a urcat pe scena si, in ritmurile valsului "Champs Elysee", a primit premiul pentru intreaga cariera, acordat la TIFF pentru prima data unui actor strain. "Va iubesc si va multumesc pentru gentiletea cu care m-ati intimpinati", ne-a spus actrita de 74 de ani. Gheorghe Dinica a primit acelasi premiu, pentru actorii romani. "Mi-ati acordat premiul pentru intreaga cariera si aici sint discutii, pentru ca eu vreau sa continui", a spus Dinica, la mai bine de patruzeci de ani de la debut. Invitatul surpriza al serii a fost simbolul anilor ‘70, Margareta Paslaru. "Sint fericita ca am fost invitata sa iau parte la aceasta seara magica, admir munca echipei pentru efortul enorm de a organiza acest festival si merita un rind de aplauze pentru minunea pe care au facut-o", ne-a destainuit actrita din "Veronica".
*
JURNALUL NATIONAL - 5 Iunie 2005 (fragment)

de RALUCA GRINTESCU

Celebrului actor Gheorghe Dinica i s-a acordat Premiul pentru intreaga cariera in cinematografie. Cariera lui cinematografica, inceputa in anul 1964, cuprinde peste 60 de titluri de filme, dand viata unor personaje de neuitat precum Paraipan in "Revansa" si "Un comisar acuza", Nae in "De ce trag clopotele, Mitica?" sau Pepe in "Filantropica". "Filmul mi-a creat o viata frumoasa. Aceasta activitate, care ma pasioneaza de 40 de ani, vreau s-o duc pana la capat cu aceeasi ardoare", a declarat Gheorghe Dinica, fascinat de premiul onorific inmanat de invitatul-surpriza al festivitatii, Margareta Paslaru. O prezenta inedita a fost cea a actritei franceze Annie Girardot, care a primit Premiul pentru intreaga activitate cinematografica internationala. Cea care i-a inmanat trofeul, cu tremur si cu emotii in glas, a fost actrita Oana Pellea. "Merci pour tout, je vous aime", ,au fost cuvintele care i-au smuls lacrimi legendei filmului francez. Premiul pentru excelenta a fost acordat regizorului Stere Gulea. Festivitatea s-a incheiat cu mare fast, ultimul cuvant revenindu-i ministrului Culturii, Mona Musca: "Sunt incantata ca exista un asemenea festival marcat, pe de o parte, de o celebritate precum Annie Girardot si de o personalitate puternica precum cea a domnului Dinica Gheorghe; apoi de reusita lui Cristi Puiu, ambasador al Romaniei la Cannes, dar si de marea surpriza a celei care este si va ramane «fermecatoarea» Margareta Paslaru. Si bineinteles, prezenta primarului din Cluj, Emil Boc, care stie sa pastreze acest festival si sa fie la fel de generos".

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog