Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 martie 2011

Rubrica radiofonica "Margareta prezinta pe..." in spectacol la Centrul Cultural American

Diversitatea stilurilor muzicale prezentata de tineri precum Casandra Hausi (folclor), Luiza Zan (jazz), Lucia Dumitrescu (pop), Matei Bucur Mihaescu (pian clasic), Vladimir Catana (contratenor), Alin Vaduva (pop) si Violeta Stefanescu (pian), au incantat distinsa audienta la Centrul Cultural American.

Spectacolul sustinut in prezenta Ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, a sotiei sale, al corpulului diplomatic si a invitatilor, a fost prilejuit de sarbatorirea prieteniei romano-americane. Fiind invitata la acest eveniment inca de anul trecut, artista i-a recomandat cu generozitate pe tinerii de viitor, o parte din talentele pe care le sustine in emisiunea Radioul de sambata seara, realizata de Pompilius Onofrei .

Foto: Lucian Nastase

Invitata la Centrul Cultural American, Margareta Paslaru prezinta tineri muzicieni de viitor

Multifaceted artist Margareta Paslaru recently celebrated 50 years as a legendary singer/songwriter, movie star, theater actress and vocal interpreter of Romanian folklore.

Margareta Paslaru Spotlights "The promise of Youth" at the American Cultural Center

Matei Bucur Mihaescu - piano , Junior Ambassador of Romanian Culture

Casandra Hausi - folklore High Award, Maria Tanase Fest. Craiova 2009

Vladimir Catana - countertenor - VIP magazine gala Special Award 2010

Violeta Stefanescu - piano

Lucia Dumitrescu - pop vocalist - Mamaia Festival Award, 2007

Alin Nicusor Vaduva - pop vocalist - Second Prize, Mamaia Festival 2006

Luiza Zan - jazz vocalist - Second Prize Montreaux, 2004


Tinerii au fost apreciati in emisiunea "Radioul de sambata seara" semnata de Pompilius Onofrei, fiind invitati ai rubricii permanente "Margareta prezinta pe... "


*

Niciun comentariu:

Arhivă blog