Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

duminică, 27 martie 2011

Ziua Mondiala a Teatrului - Maestrul Radu Beligan a primit o stea !

Sursa: Informatia.ro
Ziua Mondiala a Teatrului 2011

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru, ca semn de apreciere a uneia dintre cele mai vechi arte, arta scenică.

Este sărbătorită anual, la data de 27 Martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională.

Diverse evenimente teatrale naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este transmiterea Mesajului Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului prin care, la invitaţia ITI, o personalitate de renume mondial împărtăşeşte reflecţiile sale asupra Teatrului şi asupra păcii între oameni. Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau (Franţa) în 1962.

Radu Beligan, cel mai longeviv actor roman, are de astazi o stea pe deja celebrul Walk of Fame din Piata Timpului din vecinatatea magazinului COCOR. Decernarea a avut loc chiar la data la care este sarbatorita Ziua Mondiala a Teatrului.

Initiat de Cocor si Teatrul Metropolis, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame” a debutat in Ianuarie 2011, prin acordarea primelor doua stele din cadrul proiectului renumitilor actori Florin Piersic si Victor Rebengiuc. Astazi a sosit randul maestrului Radu Beligan, care a primit 37% din voturile acordate de public in urma unui sondaj.

“Este o onoare pentru noi sa imbogatim Piata Timpului cu o stea ce poarta numele maestrului Radu Beligan. Suntem incurajati de succesul evenimentelor precedente si vom continua sa promovam Walk of Fame-ul romanesc ca un loc de referinta ce aduce laolalta cele mai importante nume din cultura noastra” a declarat Dan Barbulescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Cocor S.A.

Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al capitalei si urmand modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piata Timpului sustine strategia Cocor de promovare a valorilor romanesti prin gazduirea stelelor ce omagiaza actori romani consacrati.

“Cu ocazia “Zilei Mondiale a Teatrului” dorim sa acordam o stea pe Aleea Celebritatilor pentru tot ce a facut si face pentru teatrul romanesc, mesagerului povestilor, purtatorului de ganduri, maestrului Radu Beligan… Omul care imita oameni, care vorbeste despre oameni, Omul care traieste prin oameni, care inventeaza oameni” declara George Ivascu, Director General al Teatrului Metropolis.

Radu Beligan, nascut pe 14 Decembrie 1918, in satul Galbeni, din comuna Filipesti, Bacau, a interpretat in cariera sa de sapte decenii roluri celebre din piese ale unor dramaturgi precum I.L. Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu si Mihail Sebastian. In prezent, Radu Beligan joaca pe scena Teatrului National piesa Egoistul, in regie proprie.

*

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog