Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 decembrie 2016

Margareta Paslaru invitata in Bulgaria a fost acompaniata de orchestra Stakato

Margareta Paslaru, 7 spectacole in Bulgaria intre 1-7 dec.1968
 
 
1-7 decembrie 1968 Margareta Paslaru este invitata in Bulgaria pentru o serie de spectacole la Sofia, Plovdiv, Varna, Veloco Tarnovo.
Pe afis regasim doi interpreti bulgari – Boris Godjunov si Margarita Dimitrova, castigatoarea trofeului “Orfeul de Aur 1968”. A acompaniat orchestra Stakato condusa de Razvigor Popov. 


Margareta Paslaru a interpretat o parte dintre melodiile prezentate in recitalul aniversar de la Casa Centrala a Armatei in 18, 22, 25 nov. 1968.

Revista Flacara nr. 706/ 07.12.1968: “Recentul recital al Margaretei Paslaru a invederat inca o data ca ne aflam in fata unei artiste implinite, bine dotata cu tot ceea ce exigentele actuale in materie de muzica usoara pretind de la interpreti. Se pare ca acest lucru a devenit cunoscut si peste hotare. Dupa un turneu de 7 zile in Bulgaria, Margareta Paslaru este invitata si la Belgrad unde, - in cadrul festiv al celei de-a 15-a aniversari a televiziunii iugoslave – va aparea intr-o stralucita companie”
     

Niciun comentariu:

Arhivă blog