Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

luni, 12 decembrie 2016

Margareta Paslaru va sta de vorba cu ...Cornelius Zirbo

In curand, violoncelistul premiat Cornelius Zirbo

Joi, 15 decembrie, de la ora 12.00 o nouă ediție a emisiunii "Margareta Paslaru de vorbă cu …un tânăr talentat". Invitatul din această săptămână este Cornelius Zirbo. El studiaza la Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti", Bucuresti la clasa prof. Octavian Lup. Pana in prezent a beneficiat de indrumarea a numerosi violoncelisti de talie internationala precum: Gautier Capuçon, Frans Helmerson, Götz Teutsch, Emeric Kostyák, Răzvan Suma, Marin Cazacu, Jan-Erik Gustafsson, Maximillian Hornung, Mihai Marica, Jacob Shaw, Wendy Warner, Romain Garioud. Cornelius este unul dintre cei 6 violonceliști selectați pentru al 3-lea sezon al Clasei de Excelenta de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfasurata la Fundatia Louis Vuitton – Paris, Franta. Fiind bursier SoNoRo a participat la masterclass-urile SoNoRo – Interferente (Bad-Endorf, Germania in 2014 si la Portul Cultural Cetate in 2016). In iulie 2016 a fost selectat ca participant activ la masterclass-ul lui Frans Helmerson in Montepulciano, Italia. In septembrie 2016 a participat la masterclass-urile de violoncel din cadrul Academiei Kronberg, Germania. A concertat in mai multe orase din Cehia in cadrul "South Bohemian Festival 2016". Este laureat a numeroase concursuri in tara si in strainatate precum:  Concursul International StreichWerk (Germania), Concursul International de Violoncel "Antonio Janigro" (Croatia), Concursul International "Concertino Praga" (Cehia), Concursul International "Young Virtuosos" (Bulgaria). Concursul National "Mihail Jora" (Bucuresti) si Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala. A concertat in postura de solist cu orchestre precum : Prague Radio Symphony Orchestra, Filarmonica de Stat "Transilvania" , Camerata Regala, Orchestra Nationala de Tineret a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, Orchestra Nationala "Junior", iar in Decembrie 2016, Cornelius isi va face debutul alaturi de Filarmonica de Stat "Moldova", interpretand Concertul in mi minor op.85 de Edward Elgar.
Cornelius este bursier al casei regale in cadrul proiectului "Tinere Talente" al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.
In urma câștigarii locului I la Concursul StreichWerk de la Berlin, Cornelius este fericitul deținător al unui violoncel STREICHWERK Domenico Montagnana.

Click video:  Margareta Paslaru de vorba cu Cornelius Zirbo

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog