Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 decembrie 2016

Margareta Paslaru de vorba cu ..Maria Casandra Hausi

De Ziua Națională a României, Radio Clasic vă invită să ascultați, începând cu ora 12.00, o ediție specială a emisiunii Margareta Pâslaru de vorbă cu Maria Casandra Hauși.

Click video:  Margareta Pâslaru de vorbă cu Maria Casandra Hauși

Maria Casandra Hauşi, purtătoare de seamă a doinei româneşti, ucenică a şcolii înalte de muzică din Cluj şi laureată a Marelui Premiu şi a Trofeului "Maria Tănase" Maria Casandra Hauşi s-a născut în Baia Mare, Maramureş. A prins de la bătrânii locurilor meştesugul fără vârstă al "horilor în grumaz" şi a marcat şi celebrat intrarea Doinei în Patrimoniul Imaterial Unesco în 2009, prin lansarea unui album de muzică tradiţională. Maria Casandra Hauşi este una dintre cele doar 15 interprete reprezentative pentru diferitele tipuri de doina. Despre acest gen muzical, pe care l-a făcut cunoscut prin turnee în străinatate, Maria Casandra Hauşi mărturiseşte că este universul fără margini unde şi-a găsit casa. Proiecte muzicale internationale – Roots Revival Romania (Colors of Maria) dedicat exclusiv Mariei Tanase, – Doina Reival dedicat Doinei din Maramureș – Arhaic Rock alături de Nicu Covaci (Phoenix) – Satele Unite ale Balcanilor cu formația Subcarpați.
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog