Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 decembrie 2016

Margareta Paslaru de vorba cu...Ramona Olteanu si George Popa

Joi, 22 decembrie de la ora 12.00 la Radio Clasic, invitata doamnei Margareta Pâslaru este Ramona Olteanu. Alături se va afla și producătorul muzical dl. George Popa.

Ramona Olteanu a absolvit Facultatea de Artă din cadrul Hyperion, secția teatru-actorie la clasa maestrului Virgil Ogășanu și a câștigat mai multe casting-uri pentru sitcom-uri, filme de scurt metraj, lung metraj sau seriale TV, cum ar fi: "Gaska" (continuarea serialului "La Bloc"), "Narcisa sălbatică", "Iubire elenă" – regia Geo Saizescu, "Portrete în pădure" – regia Dinu Tănase, "A treia șansă" – regia Cătălin Saizescu.
În 2013 a câștigat premiul pentru "Cea mai bună actriță", cu spectacolul "Edith Piaf" și premiul pentru "Cel mai bun spectacol din Balcani", în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio, iar în 2015 a reprezentat România la Festivalul Cultural European din Algeria, cu aceeași piesă "Edith Piaf" – regia Matei Varodi.
Ramona Olteanu este în prezent angajată a Teatrului Al. Davila din Pitești.
Sursa:
http://www.clasicradio.ro/margareta-paslaru-de-vorba-cu-ramona-olteanu/
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog