Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

duminică, 3 iunie 2012

Margareta Paslaru se afla pe lista celor mai vandute carti la Bookfest

sursa: Adevarul - CELE MAI VANDUTE CARTI LA TARGUL BOOKFEST
(fragment)
Majoritatea cititorilor români au preferat volume mai noi şi mai vechi de Michel Houellebecq, Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu şi George R. R. Martin.

Ediţia din 2012 a evenimentului a fost, în viziunea editorilor participanţi, mai bună decât cea de anul trecut în ceea ce priveşte vânzările şi interesul publicului faţă de manifestările din cadrul Book­fest.
(...)
Vânzările confirmă că în România încă există un public pentru orice gen. Demnă de semnalat este revenirea la clasicii secolului XX, printre care James Joyce şi Ernesto Sabato.  F.M. Dostoievski şi Lev Tolstoi rămân, pe de altă parte, clasici de nedepăşit în vânzări, potrivit topului furnizat de Editura Adevărul.

Romanul francez se întoarce

Pentru că anul acesta ţara invitată a fost Franţa, prezenţa mai multor scriitori francezi de calibru, care s-au întâlnit cu cititorii, a stimulat şi vânzările. La Editura Polirom, cea mai vândută carte este „Particulele elementare" de Michel Houellebecq, precum şi celelalte scrieri publicate în seria dedicată autorului.  (...) „Sunset Park" de Paul Auster şi „Opere II" de Gellu Naum completează seria debestselleruri de la Polirom.

Istoria şi ficţiunea, în top

La Humanitas, istoricul Neagu Djuvara a atras, şi de data aceasta, un public numeros, sesiunea de autografe durând peste două ore. Cele mai vândute volume ale editurii au fost studiile sale, intitulate „Misterul telegramei de la Stockholm..." şi „Aromânii. Istorie. Limbă. Destin", volum coordonat de cunoscutul istoric.
Pe următoarele locuri s-au situat volumul „Ochiul căprui al dragostei noastre" de Mircea Cărtărescu şi „Estul naivităţilor noastre" de Gabriel Liiceanu. De alt­fel, şi alte cărţi ale celor doi autori au fost în topul vânzărilor. „Dewey. Pisoiul din biblioteca unui mic oraş cucereşte lumea" de Vicki Myron, „Marea casă" de Nicole Krauss şi „Tinereţe. Scene de viaţă provincială" de J.M. Coetzee au fost titlurile cele mai vândute ale Editurii Humanitas Fiction.

În topul de vânzări furnizat de Editura Nemira, pe primul loc se clasează trilogia „Jocurile foamei" de Suzanne Collins, una dintre cele mai îndrăgite serii ale genului din ultimii ani.  „Urzeala tronurilor", roman din saga „Cântec de gheaţă şi foc", bestseller internaţional al americanului George R. R. Martin, ocupă locul al doilea, fiind urmat de mai multe romane poliţiste semnate de Rodica Ojog Braşoveanu, căreia editura îi dedică o serie de autor.  Şi romanul de atmosferă a fost preferat de un număr considerabil de cumpărători, care au ales „Borgia. Păcatele familiei" de Sarah Bower şi „În numele prinţesei moarte" de Kenizé Mourad.
(...)
Pe de altă parte, interesul românilor pentru literatura practică este demonstrat de cele mai vândute cărţi ale Editurii Curtea Veche. Potrivit Mirunei Meiroşu, care a furnizat estimările ce exclud ultima zi a târgului, cei mai mulţi cumpărători au preferat volumul „Jamie, ministrul hranei sănătoase", de Jamie Oliver, pe locul trei clasându-se tot un studiu despre alimentaţie, anume „Sănătatea are gust", de Mihaela Bilic. Între aceste două volume, pe locul al doilea în vânzări, s-a situat scrierea memorialistică a Margaretei Pâslaru, intitulată „Eu şi timpul".
(...)
 http://www.adevarul.ro/cultura/Cele_mai_vandute_carti_la_Targul_Bookfest_0_712128963.html
3 iunie 2012, 21:28 | Autor: Monica Andronescu - ADEVARUL

W

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog