Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

sâmbătă, 23 iunie 2012

Margareta Paslaru - interviu - Obsesia Timpului

TIMPUL MARGARETEI  -  Jurnalul National - 19-05- 2006

(...) OBSESIA TIMPULUI. Despre cum a fost compus slagarul "Timpul", Margareta Paslaru isi aminteste: "In 1968, piesa «A nimanui sunt», selectionata si inclusa de Valeriu Lazarov in recitalul meu la Cerbul de Aur 1969, se numara printre primele mele incercari componistice. In ciuda succesului de public, piesa a fost respinsa dupa festival ca fiind «trista, necaracteristica tineretului revolutionar». Dar nu m-am descurajat, ideile abundau si inspiratia ma chema la pian. Compozitia «Timpul» (muzica si text) i-a urmat, la scurta vreme. Unora li s-a parut ca textul era prea filozofic pentru un cantec de muzica usoara... Din fericire, orchestratorul Sandu Abramovici m-a incurajat si chiar mi-a indeplinit dorinta de a folosi un timpan acordat ca efect sonor. Era important pentru mine si pentru atmosfera piesei acel «buuum» implacabil, chiar dupa cuvantul-personaj, Timpul. Primul care m-a felicitat in pauza de inregistrare a fost textierul Sasa Georgescu. «Paslarito, ai dat lovitura, va fi slagar!», mi-a spus. Avand girul unui profesionist de talia lui, am revenit in studio cu incredere si energie creatoare. Mai mult, Anda Calugareanu, care pleca in Germania, m-a intrebat daca as fi de acord sa-mi cante compozitia la Presse Fest. Va imaginati bucuria mea. Nu numai publicul aprecia «Timpul», dar si o colega exigenta. «Timpul» a aparut pe disc abia in 1972, alaturi de melodia compozitorului Paul Urmuzescu «Daca as spune DA».
Obsesia mea, cu ireversibilul timp, a continuat. Ani mai tarziu am selectionat din volumul cu autograf daruit de Virgil Carianopol poezia «Eu si Timpul», care m-a inspirat. Melodia s-a lansat in emisiunea lui Titus Munteanu - Slagare in devenire.(...)

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog