Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

miercuri, 15 februarie 2012

Margareta Paslaru si Mariuca - aniversare - lanseaza CD cedand drepturile la Crucea Rosie, Februarie 2000

EVENIMENTUL ZILEI - 8 februarie 2000 (fragment)
Legenda muzicii usoare Margareta Paslaru revine la Bucuresti Cea mai apreciata solista de muzica usoara a anilor'60-'70, Margareta Paslaru, vine astazi la Bucuresti.
Debutul ei in teatru s-a produs in 1964, cand regizorul Liviu Ciulei i-a incredintat rolul Polly din "Opera de trei parale" de Bertold Brecht.Un an mai tarziu isi incepe cariera cinematografica, interpretand-o pe cantareata Iulia in "Tunelul: lui Francisc Munteanu. (Otilia Mihailov)

-------------------------------------------NATIONAL - 9 februarie 2000 (fragment)Margareta Paslaru a avut parte de o primire hollywoodiana. Ieri, in prezenta unui numar covarsitor a reprezentantilor mass-media, a sosit pe Aeroportul Otopeni celebra interpreta Margareta Paslaru a carei vizita in Romania este prilejuita de lansarea albumului "40 de ani de la primul disc", CD produs de Casa de Discuri Electrecord.Printre numele cunoscute venite sa o intampine pe Margareta s-au remarcat directorul general al Electrecordului
Cornelia Andreescu, realizatoarea radio Lucica Popescu Moraru si sotul ei Marin Moraru, cat si rudele interpretei, cumnatul si nepoata, manechinul Alina Sencovici. (Horatiu Tudor)

-----------------------------------------------------------------


ADEVARUL - 12 februarie 2000 (fragment)Dupa 40 de ani, Margareta Paslaru si-a adjudecat o pagina in istoria muzicii usoare romanesti. Ai putea crede ca doar Andre, GAZ pe FOC sau B.U.G.Mafia pot aduna la lansari sute de fani infierbantati. Gresit. Un
puhoi de melomani de varsta a treia s-a napustit ieri, la Galeriile Muzica. Galagiosi si pusi pe fapte mari, au tinut mortis sa participe la lansarea MARGARETEI PASLARU. Prilej tocmai bun de a-si vedea favorita si de a-si aduce aminte de tinerete. Au adus flori, iar unul dintre ei chiar un goblen cu chipul Margaretei. O invalmaseala uriasa. Pensionari epuizati renuntau, unul cate unul. Tenacitatea a invins, insa, in cele mai multe cazuri. S-au inghesuit, s-au agitat, s-au urcat chiar si pe scena. In aplauze si urale, a aparut si Margareta. A inceput sa vorbeasca. Au fost exprimate nemultumiri dintre cele mai diverse: "Nu se-aude!","Nu se vede!","Stati jos!","Mai sus!"(...) MARGARETA PASLARU a scris o pagina de istorie in muzica noastra. A dovedit-o, daca mai era nevoie, lansarea de ieri.
(Diana Popescu)


------------------------------------------------------------------------

JURNALUL NATIONAL - 9 februarie 2000 (fragment) Vedeta anilor '60-'70 este subiect vanat de fotoreporterii anului 2000
Ieri dimineata, o multime de ziaristi se stransesera in fata Aeroportului Otopeni sa nu piarda momentul in care Margareta Paslaru si fiica ei, Mariuca, isi puneau piciorusele pe pamant romanesc.La fel de miniona si cu zambetul cuceritor, Mariuca este bucatica rupta Margareta, doar ca mai timida. Am intrebat-o daca n-o deranjeaza statutul de vedeta al mamei sale. "E
mama mea si o iubesc oricum ar fi", a raspuns ea. (Ruxandra Chivu)

-----------------------------------------------

LIBERTATEA - 9 februarie 2000 (fragment) Margareta in Romania. TAROM nu i-a permis cantaretei sa aduca 500 de jucarii. Dupa primul salut adresat asistentei din aerogara veche Otopeni, Margareta Paslaru a tinut sa transmita romanilor dragostea ei. Dupa
care artista si-a aratat regretul referitor la faptul ca TAROM nu i-a permis din motive de surplus de bagaj aducerea in tara a 500 de jucarii, ce urmau sa fie donate copiilor orfani.

--------------------------------------------------

CRONICA ROMANA - 11 februarie 2000 (fragment)Inconjurata de prieteni Margareta si-a lansat discul carierei. Restaurantul Bucur s-a dovedit ieri neincapator pentru multimea de prieteni dragi ai Margaretei Paslaru, dar si pentru numerosii ziaristi si fotoreporteri veniti sa imortalizeze reintalnirea cu cea mai mare vedeta a muzicii usoare romanesti.
Ceea ce s-a dorit o conferinta de presa, organizata de Casa de Discuri Electrecord, s-a transformat in doar cateva secunde intr-o buluceala de nedescris, toti cei prezenti practic luand-o cu asalt pe mult-indragita solista.
Unul dintre cele mai importante motive pentru care solista se afla in Romania este dorinta de a darui Crucii Rosii drepturile de autor provenite din vanzarea casetei si CD-ului. Aceasta, dupa ce a donat de Craciun o alta suma de bani cu care cei de la Crucea Rosie au putut aduce zambetul pe buzele mai multor sute de copii.
(Eugen Comarnescu, Cornelia Ciobanica)

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog