Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 februarie 2012

Margareta Paslaru - campania Crucii Rosii pentru oamenii izolati de zapezi

Sursa: MEDIAFAX (fragment)
Astazi, 16 februarie a.c., un camion cu 7 tone de alimente a fost directionat catre zonele izolate din Buzau - satul Pogoanele si Vrancea - comuna Gugesti, satele Beci si Oreavu.
----------------------------------
Un alt transport cu 5 700 de kg de alimente, 1 600 litri de apa si trei camioane de lemne au plecat ieri, 15 februerie, de la filiala de Cruce Rosie Hunedoara spre satele inzapezite din Calarasi.
------------------------------------------------
Filiala de Cruce Rosie Iasi a trimis 3 000 kg de alimente cu masinile Ministerului Apararii Nationale, in Buzau si Vrancea. De asemenea, filiala de Cruce Rosie Arad a directionat 3784 de kg de alimente in judetul Buzau.
-------------------------------------------------
Pâna in prezent, peste 37 de tone de alimente au fost directionate de Cruce Rosie Romana prin filialele judetene in zonele afectate din Buzau, Vrancea, Ialomita, Calarasi, Dambovita Giurgiu si Tulcea. Incepand de joi, in Bucuresti, donatii de alimente greu perisabile se pot face si la Sediul Central al Crucii Rosii Romane din str. Biserica Amzei nr. 29, sector1, intre orele 08.30 - 19.00.
w

Niciun comentariu:

Arhivă blog