Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

V-ati procurat noul CD "Lasa-mi, toamna, pomii verzi"?



Generoasele resurse artistice ale interpretei de neuitat care a fost şi este Margareta Pâslaru riscă, prin acest florilegiu de piese reprezentative să fie concurat de valenţele compozitoarei susţinute prin harul inspiraţiei, muzicalitate înăscută, şi fiorul sensibilităţii poetice de altitudine. Un set de creaţii ce farmecă, subjugă si înobilează.

Octavian Lazăr Cosma - 2010


Iata unde se poate comanda CD-ul aniversar - 50 de ani de la primul disc", ale carui drepturi de autor le-am cedat campaniei "Artisti pentru Artisti" - UNITER

***

Pentru glasul ei unic, cu sonorităţi de bucium şi harfă, pentru talentul ei impetuos şlefuit cu atâta inteligenţă şi ambiţioasă stăruinţă, Margareta a primit recompensa maximă: dragostea credincioasă şi definitivă a publicului. Câţi artişti nu şi-ar da viaţa pentru o iubire de o jumătate de secol.

Sanda Faur - jurnalist si romancier - 2010

-----------------------------------------------


RING: Margareta l-a adus pe ambasadorul SUA la Gaudeamus

Sursa: Ziarul Ring 22 noiembrie 2010

Celebra cântăreaţă a lansat CD-ul de autor „50 de ani de la primul disc” - „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, sâmbătă, la standul Electrecord din cadrul Târgului de carte Gaudeamus. Margareta Pâslaru a fost asaltată de admiratori de toate vârstele şi a beneficiat de oaspeţi de seamă: ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, poeta Ana Blandiana, producătoarea TV Elise Stan, artista Julia Jianu şi soţul ei, impresarul Bogdan Jianu. Pentru a veni în sprijinul tinerelor talente, Margareta a decis să cedeze integral drepturile sale de autor în beneficiul campaniei UNITER „Artişti pentru Artişti”.

Cântăreaţa a început să compună, acompaniindu-se la pian, încă din anii '60. Colaborarea cu aceeaşi casă de producţie îi aduce acum, la jumătate de veac de la prima înregistrare de la Electrecord, albumul în care le prezintă tuturor iubitorilor muzicii ei câteva dintre piesele născute din har şi dăruire. Lansează şlagar după şlagăr, inspirând 63 de compozitori să scrie pentru ea. Evoluează cu aplomb ca actriţă în teatru şi film, abordează folclor, până când începe să compună cu originalitate muzică şi text. A doua sesiune de autografe Margareta Pâslaru, prilejuită de aniversarea „50 de ani de la primul disc”, va avea loc miercuri, 24 noiembrie, de la ora 13.30, la Magazinul Muzica.



Niciun comentariu:

Arhivă blog