Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

duminică, 9 ianuarie 2011

V-ati procurat noul CD "Lasa-mi, toamna, pomii verzi"?Generoasele resurse artistice ale interpretei de neuitat care a fost şi este Margareta Pâslaru riscă, prin acest florilegiu de piese reprezentative să fie concurat de valenţele compozitoarei susţinute prin harul inspiraţiei, muzicalitate înăscută, şi fiorul sensibilităţii poetice de altitudine. Un set de creaţii ce farmecă, subjugă si înobilează.

Octavian Lazăr Cosma - 2010


Iata unde se poate comanda CD-ul aniversar - 50 de ani de la primul disc", ale carui drepturi de autor le-am cedat campaniei "Artisti pentru Artisti" - UNITER

***

Pentru glasul ei unic, cu sonorităţi de bucium şi harfă, pentru talentul ei impetuos şlefuit cu atâta inteligenţă şi ambiţioasă stăruinţă, Margareta a primit recompensa maximă: dragostea credincioasă şi definitivă a publicului. Câţi artişti nu şi-ar da viaţa pentru o iubire de o jumătate de secol.

Sanda Faur - jurnalist si romancier - 2010

-----------------------------------------------


RING: Margareta l-a adus pe ambasadorul SUA la Gaudeamus

Sursa: Ziarul Ring 22 noiembrie 2010

Celebra cântăreaţă a lansat CD-ul de autor „50 de ani de la primul disc” - „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, sâmbătă, la standul Electrecord din cadrul Târgului de carte Gaudeamus. Margareta Pâslaru a fost asaltată de admiratori de toate vârstele şi a beneficiat de oaspeţi de seamă: ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, poeta Ana Blandiana, producătoarea TV Elise Stan, artista Julia Jianu şi soţul ei, impresarul Bogdan Jianu. Pentru a veni în sprijinul tinerelor talente, Margareta a decis să cedeze integral drepturile sale de autor în beneficiul campaniei UNITER „Artişti pentru Artişti”.

Cântăreaţa a început să compună, acompaniindu-se la pian, încă din anii '60. Colaborarea cu aceeaşi casă de producţie îi aduce acum, la jumătate de veac de la prima înregistrare de la Electrecord, albumul în care le prezintă tuturor iubitorilor muzicii ei câteva dintre piesele născute din har şi dăruire. Lansează şlagar după şlagăr, inspirând 63 de compozitori să scrie pentru ea. Evoluează cu aplomb ca actriţă în teatru şi film, abordează folclor, până când începe să compună cu originalitate muzică şi text. A doua sesiune de autografe Margareta Pâslaru, prilejuită de aniversarea „50 de ani de la primul disc”, va avea loc miercuri, 24 noiembrie, de la ora 13.30, la Magazinul Muzica.Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog