Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 ianuarie 2011

Invitatie la emisiunea "Nasul" orele 20:00


Vom aplauda o mare regizoare, autoarea filmelor
"Veronica" si "Veronica se intoarce" - Elisabeta Bostan

http://www.youtube.com/watch?v=n4lz_oifhUk

Vor fi in studio, George Mihaita, care aniverseaza astazi 50 de ani de Teatru de Comedie,
Sanda Foamete, Izabela Bostan si sotul Floria Kevorkian; Medeea Marinescu, Maria Ploae (prin telefon)
-------------------------

Sursa: MEDIAFAX - 31 -12- 2010
(fragment)

Soprana Angela Gheorghiu a fost celebrata, joi seara, pe scena Teatrului National din Capitala, cu ocazia acordarii artistei Ordinului "Steaua Romaniei" in grad de Comandor, la spectacolul inedit fiind invitati numerosi artisti romani.

(...)

La eveniment au luat parte, din public, şi alte personalităţi din lumea culturală precum Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti,

senatorul şi dramaturgul Radu F. Alexandru, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, dar şi artişti precum Margareta Pâslaru,

Horia Brenciu sau Rodica

Popescu Bitănescu. Nu au lipsit de la eveniment nici vedete din lumea mondenă precum designerul Cătălin Botezatu.

(...)

Gazda evenimentului şi cel care a facut prezentarea invitaţilor Angelei Gheorghiu prezenţi pe scena TNB a fost Ion Caramitru, care a caracterizat-o pe soprană drept "unul dintre cei mai mari artişti din lume".

Pe parcursul celor trei ore de spectacol au urcat pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional artişti precum Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Claudiu Bleonţ, Medeea Marinescu, Ozana Barabancea, Teodor Ilincăi, Bianca Ionescu, Cristina Iordăchescu, Irina Iordăchescu, Iulia Isaev, Mihnea Lamatic, Marius Manea, Mioara Manea, Vlad Miriţă, Gladiola Niţulescu şi Daniela Vlădescu, care, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti - dirijată de Tiberiu Soare -, au onorat-o prin talentul lor pe Angela Gheorghiu.


-------------------------------------------Niciun comentariu:

Arhivă blog