Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Compozitii proprii tiparitePentru acei care doresc sa-si extinda repertoriul, s-au tiparit o parte din compozitii (voce-pian) primul caiet "Margareta Paslaru si creatiile sale". Ambele, caietul si CD-ul aniversar "50 de ani de la primul disc" Lasa-mi, toamna, pomii verzi, s-au pus in vanzare la Magazinul MUZICA din Calea Victoriei.

Alaturi de slagarele "Diamant fermecat", "Timpul", " "Daca ai ghici", " Eu si Timpul", "Ce bine-ar fi", veti recunoaste si piesele "Tigara", "Alergatori de cursa lunga", "Tare-am fost", "Toate, toate trec", " Flacari", rugaciunea "Tatal nostru"...alaturi de noi inregistrari precum "Tigara", "Fericirea mult visata", Iubindu-te", " "Era o fantana"

Pe masura ce voi finisa piesele in lucru, vor fi afisate in aceasta pagina.

Niciun comentariu:

Arhivă blog