Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 mai 2018

Margareta Paslaru de vorba cu... regizorul Daniel Sandu

Joi, 3 mai, de la ora 12:00, invitatul doamnei Margareta Paslaru este regizorul Daniel Sandu.
Daniel Sandu a vrut să se facă preot și a ajuns regizor. După cinci ani de seminar teologic la Roman, a hotărât că nu e pregătit pentru preoție și a dat la Facultatea de Regie din cadrul Universității Media. A făcut câteva scurtmetraje cu care a mers prin festivaluri (Numărătoarea manuală, Vocea a doua, Cai putere) și a lucrat în televiziune (La Bloc, Nimeni nu-i perfect). În 2004, a scris prima variantă a scenariului pentru Un pas în urma serafimilor, un film inspirat din experiența regizorului în seminarul din Roman, cu un diriginte (părintele Ivan, interpetat de Vlad Ivanov) care ajunge să-și abuzeze elevii în căutarea lui obsesivă de adevăr, și o gașcă de puști (jucați excelent de câțiva actori foarte tineri) care chestionează, țin piept autorității și, în timpul ăsta, trec printr-un ritual al maturizării.

“Un pas în urma serafimilor”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2018, și-a adjudecat 8 statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Daniel Sandu), premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun scenariu (Daniel Sandu), Cel mai bun film de debut (Daniel Sandu), Cel mai bun actor într-un rol principal (Vlad Ivanov), premiu oferit de Audi România, Cel mai bun actor într-un rol secundar (Ali Amir), Cea mai bună imagine (George Dăscălescu) și Tânără speranță (Ștefan Iancu). De asemenea, “Un pas în urma serafimilor” a primit și Premiul Asociației Române a Operatorilor (RSC).

Niciun comentariu:

Arhivă blog