Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la primul disc, m-au emotionat prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, piese din repertoriul international, filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera; 2018 trofeul 'Femei de succes' 60 de ani de activitate; 2019 Femeia anului O viata dedicata scenei. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

miercuri, 30 mai 2018

30 mai 1971 - Margareta Paslaru invitata in recital la Festivalul Maria Tanase

Margareta Paslaru invitata in recital la Festivalul Maria Tanase  1971

Margareta Paslaru povesteste despre intalnirea cu Maria Tănase la repetitiile pentru spectacolul “Opera de trei parale” regizat de Liviu Ciulei la Teatrul L.S. Bulandra in 1962: “(…) fusese şi ea distribuită, comenta orchestraţia „prea modernă“ concepută de Bartzer. Într-o zi, mi-a urmărit repetiţia din culise, în timp ce interpretam melodiile în stil „brechtian“ mai mult vorbit decât cântat, aşa cum cerea autorul şi cum dorea maestrul Ciulei. La pauză, Maria îmi spuse, în stilul ei, unic:
— Ascultă, fă…tu trebuie să cânţi muzică populară. Ascultă-mă pe mine, că-s vulpe bătrână… (…)”
Paul Urmuzescu - CD " Margareta forever " 2006 - Parerea mea este ca ce a reprezentat Maria Tanase pentru muzica populara, Margareta - un unicat de talent - este pentru muzica usoara si va ramane inscrisa in istoria marilor artisti. 
FACLA Tel Aviv 1977: "In "Blestemul " vocea de infinite posibilitati a Margaretei, pe fundalul agreabilei sale prezente scenice aduce puternic, emotionant, imaginea celei care a fost Maria Tanase." 


Foto: Margareta Paslaru pe scena Festivalului Maria Tanase, Craiova 1971

Niciun comentariu:

Arhivă blog