Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la primul disc, m-au emotionat prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, piese din repertoriul international, filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera; 2018 trofeul 'Femei de succes' 60 de ani de activitate; 2019 Femeia anului O viata dedicata scenei. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

joi, 31 mai 2018

Margareta Paslaru de vorba cu... Adriana Codreanu despre Corul Allegretto


Joi, 31 mai, de la ora 12:00, invitata doamnei Margareta Paslaru este doamna Adriana Codreanu, fondatoarea grupului Allegretto.
Profesoara Adriana Codreanu este fondatoarea Grupului vocal ALLEGRETTO, înfiinţat în anul 1974, în cadrul Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, acesta cuprinde copii cu vârste între 4 şi 14 ani.
Formaţia ALLEGRETTO a efectuat 55 de turnee internaţionale şi a participat la peste 50 de Concursuri şi Festivaluri unde a cucerit 47 de Mari Premii, Medalia de Aur, Marele premiu de interpretare, Locul I şi numeroase titluri de LAUREAT. Au avut onoarea de a-i avea ca spectatori pe mari personalităţi ale lumii ca Papa Ioan Paul al II lea, Laura Bush, preşedintele Poloniei, Italiei, regii Iordaniei, Marocului, Belgiei şi Olandei şi alţii. Pe tot parcursul activităţii artistice, copiii Corului ALLEGRETTO au susţinut peste 800 de Spectacole şi Concerte – din care mai mult de 500 – peste hotare. Au concertat pe scene de renume ca Opera Naţională din Atena – Grecia, Scena Teatrului Tognolo – Veneţia şi Bari – Italia, Studiourile de TV BBC din Anglia, Maroc, Iordania, Rusia, Rep. Moldova, Mongolia, Opera Naţională din Varşovia, Nancy – Franţa, Istanbul – Izmir şi Antalya – Turcia, Macedonia, Opera din Odessa – Ucraina, au cântat în nenumărate şcoli şi grădiniţe pentru copii şi au organizat spectacole în spitale şi aziluri de bătrâni – pentru colectare de fonduri şi acţiuni de binefacere.
In prezent, formaţia are peste 84 de cântece în repertoriu şi peste 70 de cântece imprimate la faza de masterizare – pregătite pentru spectacole ocazionate de diverse manifestări la care sunt invitaţi să-şi susţină recitalul în aprox. 16 limbi străine – engleza, franceza, spaniola, rusa, germana, araba, maghiara, suedeza, ebraica, poloneza, italiana, japoneza, letona, greaca, rromanes.

Niciun comentariu:

Arhivă blog