Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului disc, m-au emotionat, prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, alte piese, din repertoriul international - filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera, iar in 2018 trofeul 'Femei de succes' aniversand 60 de ani de activitate. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

joi, 28 decembrie 2017

Calendar - Margareta Paslaru votata de public Nr 1 prin sondajul revistei Flacara

Sondajul revistei Flacara a fost interupt dar ascensiunea artistilor a continuat


Sursa: Flacara Nr. 866 - 8 ianuarie 1972 / autor M. Mihail
Pe marginea anchetei "Flacara"
(...) In ceea ce priveste muzica usoara...aici e cu muzica. Noua, trebuie sa marturisim, nu ne displace aceasta melodie cantata la unison de ani de zile de catre cititorii nostri: "Margareta Paslaru - Dan Spataru". Neindoielnic, intre timp s-au impus puternic si alti cantareti buni, vreo doi chiar excelenti, dar Margareta si Dan raman doua personaliti cuceritoare, capabile sa iradieze farmec, caldura si incredere pe o raza foarte intinsa, doua vedete - in sensul bun al cuvantului - care- isi iau in serios meseria, care au promovat, cu daruire si consecventa, frumusetea cantecului romanesc.
Oamenii ii iubesc si ii respecta, de aceea nu se indura sa se desparta de ei. Recordul lor este rar intalnit in orice alt sondaj asemanator din alte tari: de cinci ani, tot pe locul cel dintai.(...)

Revista Flacara nr.866 (1/1972)_ coperta 4

Calendar: Margareta Paslaru - primul loc in clasamentele de popularitate multi ani la rand
Sondajele de popularitate s-au intrerupt dar ascensiunea Margaretei Paslaru a continuat.

1967

 1967                                                                          1968

 1969                                                                                 1970

  1971___________________________________1972


1973

1967, revista Viata studenteasca - Margareta Paslaru - primul loc la categoria interprete de muzica usoara in traditionala ancheta anuala.
In anul 1967 revista Flacara relansa invitatia ca cititorii sa trimita scrisori pentru a se intocmi „Clasamentul de popularitate” pentru anul care se incheia. 
In urma exprimarii preferintelor, pe primul loc la categoria „Cea mai populara cantareata romana de muzica usoara” s-a clasat Margareta Paslaru.
Aprecierea suprema a publicului a venit dupa o activitate artistica extrem de bogata si valoroasa, desfasurata in cei 9 ani trecuti de la debutul marei artiste.
Pana in anul 1972 – cand a avut loc ultimul sondaj in randul cititorilor revistei Flacara – primul loc in clasament a fost ocupat numai de Margareta Paslaru. Pe celelalte locuri regasim nume diverse, altele de la an la an, artiste care si acum activeaza in muzica usoara romaneasca. Este cea mai buna dovada ca aprecierea publicului este foarte obiectiva, valoarea fiind primul element luat in calcul la intocmirea unui clasament. De remarcat este clasamentul anului 1971 cand „Data fiind marea diferenta numerica dintre voturile obtinute de Margareta Paslaru si celelalte cantarete, locul II nu a fost acordat”.
In primii 5 ani (1967÷1971) la categoria „Cel mai popular cantaret roman de muzica usoara” pe primul loc s-a clasat Dan Spataru iar in anul 1972 Aurelian Andreescu.
In anul 1973 clasamentul de popularitate a fost intocmit de revista si Almanahul Magazin. Si de data asta Margareta Paslaru ocupa primul loc la categoria „Interprete de muzica usoara” in timp ce Mihai Constantinescu era cel mai popular „Interpret de muzica usoara”.
H. Dona Flacara nr. 813 - 2 ianuarie 1971: “ (…) De ani de zile, printre interpretii de muzica usoara locul intai il detine Margareta Paslaru (la o diferenta pur si simplu considerabila fata de urmatorii clasati). Aceasta dovedeste ca publicul stie sa faca deosebirea dintre o interpreta de prim–rang, in care se impletesc talentul autentic, profesionalismul exigent, farmecul scenic, respectul pentru spectatori si diferite pasari calatoare (incununate sau nu cu coarne  de cerb) sau eroi de susanele dubioase.(…)" 


La sarbatorirea Margaretei Paslaru pentru implinirea a 50 de ani de la debut, Aurel Manolache spunea: "Cand erau in program ea si Dan Spataru se formau cozi de sute de metri la bilete" (Jurnalul National 24.09.2008). Cu aceeasi ocazie, Horia Moculescu a spus: "In istoria muzicii romanesti exista doua nume fabuloase: Dan Spataru si Margareta Paslaru" (mediafax.ro).
"Ale tale" (muzica Aurel Manolache, text Ovidiu Dumitru) este singura melodie interpretata in duet de cei doi monstri sacri ai muzicii usoare romanesti: Margareta Paslaru si Dan Spataru. Varianta in limba spaniola cantata de cei doi mari artisti pe scena Festivalului International Varadero (Cuba, decembrie 1967) a fost singura melodie care a purtat numele acestui eveniment si i-a transformat pe Margareta Paslaru si Dan Spataru in adevaratele vedete ale editiei din acel an.
Sursa: Flacara 1971 / autor H. Dona: “De ani de zile, printre interpretii de muzica usoara locul intai il detine Margareta Paslaru (la o diferenta pur si simplu considerabila fata de urmatorii clasati). Aceasta dovedeste ca publicul stie sa faca deosebirea dintre o interpreta de prim–rang, in care se impletesc talentul autentic, profesionalismul exigent, farmecul scenic, respectul pentru spectatori, si diferite pasari calatoare (incununate sau nu cu coarne de cerb) sau eroi de susanele dubioase."
W
 

Niciun comentariu:

Arhivă blog