Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 decembrie 2017

Calendar 1968 - Margareta Paslaru invitata de onoare la Gala 'Microfonul de Aur'

10 decembrie 1968, Margareta Paslaru si solistul francez Antoine sunt invitatii de onoare la Gala “Microfonul de Aur”, Belgrad. Manifestarea a fost dedicata implinirii a 40 de ani de activitate a radioului si a 15 ani de existenta a televiziunii iugoslave.
La spectacol au participat castigatorii trofeelor “Microfonul de Aur”, “Microfonul de Argint” si “Microfonul de bronz”.



Contemporanul 20.12.1968, S.F.: “Tanara noastra interpreta – al carui talent, tenacitate si seriozitate artistica au putut fi apreciate si in recentul ei recital bucurestean – a prezentat melodii populare romanesti, compozitii proprii, slagare internationale, pe care urmeaza sa le imprime, la invitatia aceluiasi impresar Leroux, si la Casa pariziana de discuri Barclay.”



Niciun comentariu:

Arhivă blog