Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 12 decembrie 2017

Calendar 2008 - Margareta Paslaru a primit Trofeul 'Zece pentru Romania' si Diploma de Onoare

Calendar 2008 - Margareta Paslaru a primit Trofeul "Zece pentru Romania" si Diploma de Onoare  
Sursa: Evenimentul zilei 11.12.2009
Zece personalităţi din cultură, politică şi showbiz vor primi mâine, la Gala „Zece pentru România“ de la Realitatea TV, premii de excelenţă.
Vor fi onoraţi pentru activitatea lor actorii Radu Beligan, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru, criticul Nicolae Manolescu, campioana olimpică Alina Dumitru şi cântăreţele Margareta Pâslaru, Corina Chiriac şi Angela Similea.
 Gala va începe la ora 18.30, la Ateneul Român, în prezenţa a peste 700 de invitaţi. Marele invitat al ediţiei este Rudolph Giuliani, „Primarul Americii“, cel care a gestionat criza declanşată la New York după tragedia de la World Trade Center. Rolul de amfitrioni îl vor avea Mihai Tatulici şi Melania Medeleanu.
 
Sursa: OK Magazine nr. 47/ 22.12.2008 _ autor Raluca Botezatu
„Zece pentru Romania” show-ul clasament al Realitatea TV, organizat anul acesta pentru a patra oara consecutiv, a reusit sa scoata din casa cele maiimportante personalitati ale momentului. Pe 12 decembrie 2008, la Atheneul Roman, s-a scris istorie. In cel mai adevarat sens al cu al cuvantului. S-a putut imbratisa pe viu zambetul cald al lui Marinus Moraru, ochii lui Beligan, sarmul lui Dinica, s-a putut respira acelasi aer cu Manolescu, Sergiu Nicolaescu, Alex Stefanescu, Mircea Danieliuc, Augustin Buzura, Irina Petrescu, Sofia Vicoveanca, Ion Tiriac, Florin Piersic, academicieni, regizori, cantareti ...  Cel putin la nivelul publicului prezent, rapotul popularitate/valoare a inclinat spre cea de-a doua categorie. (...) premiile de excelenta acordate de Realitatea TV celor mai buni dintre romani: Margareta Paslaru, Corina Chiriac, Angela Similea, Cristian Topescu, Alina Dumitru, Marin Moraru, Gheorghe Dinica, Radu Beligan, Nicolae Manolescu, Mircea Ionescu Quintus etc.
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog