Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

duminică, 12 mai 2013

Margareta Paslaru, Marina Voica, Gheorghe Hagi si Radu Beligan, decorati de Casa RegalaAristocratii artistilor romani au fost medaliati de Casa Regala. Voci de aur precum Margareta Paslaru si Marina Voica, inegalabilul Radu Beligan si cel mai important fotbalist pe care l-a dat Romania, Gheorghe Hagi, au fost cei alesi.
Cu o reverenta, Margareta Paslaru a salutat medalia primita de la Principesa Margareta. A plans de emotie. Aceeasi emotie cu care muzica ei intra de mai bine de 55 de ani in casele romanilor.
Cu gratie si-a onorat distinctia si Marina Voica: "Uite, ce frumusete de ordin. Daca eram cenusareasa inainte, acum ma simt ca o printesa". Un rege a decorat alt rege. Regele scenei romanesti, maestrul Radu beligan, a primit medalia cu onoare si modestie.
De o viata, maestrul Radu Beligan a respirat arta. Si a facut totul din iubire. Iubire pe care publicul i-a intors-o. Nu a ramas fara cuvinte, chiar daca vocea i-a fost gatuita de emotie dupa ce a fost onorat cu cea mai inalta distinctie oferita de casa regala: "La varsta mea, e greu sa suporti un asemenea omagiu. M-am nascut odata cu Romania Mare, nu ne-am parasit niciodata tara. Imi iubesc tara si tot ce-am facut, am facut pentru ea". O medalie a primit si sportul, o alta arta. Alteta sa i-a oferit-o celui caruia i se spune regele fotbalului romanesc: Gheorghe Hagi.
25 de persoane au primit medaliile Regelui, la Castelul Peles, acolo unde, de Zilele Regalitatii, a revenit traditia premierilor. Ultima data s-a intamplat in 1947.
Sursa: OBSERVATOR  TV

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog