Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 mai 2012

Margareta Paslaru va fi invitata emisiunii "Club Bucuresti FM cu Tea" 22:15 la miezul noptii

Un nou invitat de gala la "Club Bucuresti FM cu Tea"
Realizati ce inseamna sa ai peste cincizeci de ani de cariera artistica si sa ramai si acum la fel de proaspat in demersul tau creator?
Raspunsul la aceasta intrebare o sa il aflati in cadrul unei intalniri de gala.
Margareta Paslaru, un mit al muzicii usoare romanesti, va fi invitata in studioul Bucuresti FM, miercuri, 2 mai, incepand cu ora 22:15.
La "Club Bucuresti FM cu Tea", pana la miezul noptii, vom rasfoi albumul cu amintiri, repere din istoria muzicii, cinematografiei si teatrului romanesc.
SURSA: 
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog