Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 august 2011

Concurenti admisi la sectiunea Interpretare 2011 - Festival Mamaia

Published By toprom On July 30th 2011. Under Festivaluri de muzica românească Tags: festivalul mamaia

18 tineri interpreţi s-au calificat în finala festivalului “Mamaia”, în urma preselecţiei care a avut loc în această săptămână la studioul nr. 6 al Radiodifuziunii Române. În total, potrivit emisiunii “Colecţia ta de muzică”, difuzată, sâmbătă, 30 iulie, la Radio România-Actualităţi, la preselecţii, s-au prezentat 33 de tineri cu vârste cuprinse între 16-35 ani, acestea fiind limitele admise la această secţiune. Din cei aleşi să cânte în concursul de la sfârşitul lunii august, 15 sunt reprezentante ale sexului frumos, iar 3 sunt reprezentanţii sexului tare. Lista concurenţilor (ordinea alfabetică) în urma preselecţiei, conform www.cjc.ro, este următoarea:


Baran Maria Aurora – Craiova; Bunea Andreea – Buzău; Chitiul Andra-Bernice – Bistriţa
Ciobanu Andrei – Bacău; Eftimescu Giulia -Ioana – Ploieşti; Goda Cornelia – Focşani

Ignat Alin – Alba Iulia; Maria Francesca Miruna – Bucureşti; Marin Daniela – Brigadiru
Muntenaş Maria-Lorena – Focşani; Paraschiv Dragoş Mihai – Focşani

Păuna Liliana-Mihaela – Câmpulung Muscel; Prepeliţa Ioana Diana – Iaşi; Stancu Camelia Cristina – Călaraşi; Tudor Rodica Elena – Mărginenii de Jos

Ţicală Nicoleta – Bucureşti; Radu Oana Diana - Craiova
Ulmeţeanu Iolanda Florina – Constanţa

Echipa Top Românesc, 30 iulie 2011

w

Niciun comentariu:

Arhivă blog