Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 noiembrie 2020

Oameni de milioane: Margareta Paslaru /video interviu

 Sursa: europafm.ro_ 21.11.2020

https://www.europafm.ro/oameni-de-milioane-margareta-paslaru-video/

Oameni de milioane: Margareta Pâslaru | VIDEOOmul de milioane al acestei săptămâni are o viață de poveste și îi ajută și pe alții să scrie povești frumoase de mai bine de 60 de ani cu ajutorul muzicii sale. La 77 de ani, Margareta Pâslaru lansează albumul ”Idei”.

Margareta Pâslaru are compoziţii proprii noi, înregistrate pro bono, în duet cu Horaţiu Mălăele, Sofia Vicoveanca, Virgil Ianţu şi Luiza Zan. Arhiva compoziţiilor sale din anii ’60 si ’70 este preluată de alte generaţii în frunte cu actriţa Emilia Popescu. Solistele, Daniela Cojocaru, Maria Nagy, Angela-Ioana Gheorghiu au beneficiat de noi aranjamente, în timp ce Păuniţa Ionescu păstrează atmosfera din 1976.

În album este şi un moment în amintirea lui Dan Andrei-Aldea şi o surpriza din 1950.

Margareta Pâslaru anunţă că încasările acestui album vor fi donate integral către Crucea Roşie pentru programul Banca de Alimente.

Omul de milioane Margareta Pâslaru povestește, într-o discuție cu Toader Păun, despre cum a ajuns în ultimii zece ani să creeze noi albume, cum percepe muzicienii de azi și cum a decis să lucreze fără un impresar.

Într-o discuție relaxată, Margareta Pâslaru mărturisește că încă mai simte emoții, chiar dacă are mai bine de 62 de ani de când se află pe scenă și în atenția publicului


Sursa: Toader Paun – facebook – 21.11.2020

https://www.facebook.com/ToaderPaun.RO

 

După ce am terminat de stat la povești cu Margareta Paslaru, le-am spus colegilor din redacție că dacă ar fi fost aici aș fi vrut să o strâng tare tare în brațe.

Este un om atât de pasionat de ceea ce face și a cărui viață este alimentată de pasiunea pentru muzică încât are cel mai fericit zâmbet, capabil să alimenteze și fericirea altora. Omul #demilioane al acestei săptămâni are o viață de poveste și îi ajută și pe alții să scrie povești frumoase de mai bine de 60 de ani cu ajutorul muzicii sale.

La 77 de ani, Margareta Paslaru tocmai a lansat albumul ”Idei”, iar noi am avut ocazia să vorbim despre piesele de pe el, dar și despre câteva teme mai sensibile pentru un artist.

Niciun comentariu:

Arhivă blog