Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 noiembrie 2020

Margareta Paslaru - invitata la Radio Impuls - despre ''Idei'' albumul de autor editat de Roton

 Mișu și Ștefan de la „Uzina de Dume” au vorbit cu Margareta Pâslaru despre albumul lansat la 77 de ani: „Muzica este liantul”
Margareta Pâslaru a vorbit la „Uzina de Dume” despre albumul „Idei” pe care l-a lansat la vârsta de 77 de ani.

La cei 77 de ani ai săi, Margareta Pâslaru are un tonus de invidiat și foarte multă energie. An de an a lansat câte un album nou, iar anul acesta a venit către fani cu „Idei”.

Noul album lansat are compoziții pro-bono, în duet cu artiști precum Horațiu Mălăiele, Sofia Vicoveanca sau Luiza Stan.

„Este o bucurie pentru cei care îi admiră pe acești artiști. Iată că le oferim o mică surpriză”, a spus Margareta Pâslaru în intervenția sa telefnÎn cadrul emisiunii „Uzina de Dume”, artista a spus că artiștii din tânăra generație au reinterpretat melodiile ei vechi

.„Pe acest disc sunt și câteva interprete tinere care au preluat câteva piese și le-au adaptat în stilul lor. Este vorba despre Daniela Cojocaru, Maria Nagy și mezina grupului, Angela Ioana Gheorghiu, așa încât ele au dat un suflu nou unor compoziții de-ale mele din trecut. O avem și pe actrița Emilia Popescu cu o altă piesă: „Turneul”, a mai spus Margareta Pâslaru.
Toți banii care se vor strânge din vânzarea discului cât și din drepturile de autor, vor merge către o cauză nobilă. „Dacă aveți mătuși, unchi, cărora le-ar face plăcere să asculte, deși nu mai cant muzica pe care o știu ei, faceți-le o surpriză, vă rog, și luați acest album. Fiecare disc vândut ajută. Am citit din surse serioase faptul că sunt 40% dintre copiii țării care se duc la culcare flămânzi și asta mă doare. Și atunci facem ce putem. Și nu numai copiii vor fi susținuți la „Banca de alimente”, ci și vârstnicii”, a mai declarat Margareta Pâslaru la „Uzina de Dume”. 

Niciun comentariu:

Arhivă blog