Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 noiembrie 2020

Marina Constantinescu si Margareta Paslaru - invitate la Marius Tuca Show




”Marius Tucă Show”, joi, 12 noiembrie, de la ora 18.00. Invitați sunt Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul ”Matei Balș”, artista Margareta Pâslaru și criticul de teatru Marina Constantinescu.

 (...) La 77 de ani, Margareta Pâslaru a lansat un album ale cărui încasări le va dona integral Crucii Roșii. Acest album e înregistrat pro bono, în duet cu Horațiu Mălăele, Sofia Vicoveanca Virgil Ianțu șu Luiza Zan. Margareta Pâslaru și Marina Constantinescu vorbesc despre perioade similare acestei crize în viața artiștilor, despre viața fără artă și ce alternative putem găsi să mergem mai departe.

Se poate trăi fără artă și cultură? Da, dar nu merită, spunea Toma Caragiu.

Despre pandemie, luminița de la capătul tunelului, speranță și cultură, în direct, la Aleph News şi pe miscareaderezistenta.ro.

___________________________________________

VIDEO incepend cu ora 1.00.4: Marius Tucă Show, 12 noiembrie 2020. Invitați: Adrian Marinescu, Margareta Pâslaru 

Sursa: Alephnews.ro_ 12.11.2010, autor Bogdan Ciuca

https://alephnews.ro/entertainment/marius-tuca-show-adrian-marinescu-margareta-paslaru-si-marina-constantinescu-invitatii-lui-marius-tuca-de-la-ora-1800/

(...) La 77 de ani, Margareta Pâslaru a lansat un album ale cărui încasări le va dona integral Crucii Roșii. Acest album e înregistrat pro bono, în duet cu Horațiu Mălăele, Sofia Vicoveanca Virgil Ianțu șu Lu

Margareta Pâslaru și Marina Constantinescu vorbesc despre perioade similare acestei crize în viața artiștilor, despre viața fără artă și ce alternative putem găsi să mergem mai departe. Se poate trăi fără artă și cultură? Da, dar nu merită, spunea Toma Caragiu.

Margareta Pâslaru: Frumos a scris o doamnă, petalele Margaretei. Cine va avea curiozitatea și răbdarea să asculte va înțelege ce am vrut să spun printre rânduri. Una dintre piese – Porumbeii păcii se războiesc – in videoclip am incercat sa explic de ce se ceartă și ce ciugulesc ei

Marina Constantinescu: Sunt bucuroasă că suntem împreună, din 1993 ne dați lecții, nu în sensul didactic, ci în sensul foarte uman, spiritual, această educație în sensul voluntariatului. Am avut ocazia să lucrăm și foarte direct, a făcut mai multe CD-uri, a susținut campanii cu o forță cum rar văd – Artiștii pentru artiști.

Într-un frig inimaginabil stătea în frig și dădea autografe


Noi am crescut cu acest idol. Poveștile despre Margareta le știu de la Liviu Ciulei.

Eu am învățat foarte mult de la Margareta Pâslaru. Orice telefon de la ea e de freamăt, în orice moment al zilei te sună, te conectezi la viață, îți povestește riguros, analitic, eu mă simt tot mai mică, ca o elevă care primește o lecție.


Margareta Pâslaru: rigurozitatea a făcut parte din felul meu de a fi. Mi se părea îngrozitor când elevii vorbeau în timp ce profesorii explicau

Nadia, de ziua ei, prin zoom

Așteptăm sa ne vedem sanatoși, n-am mai călătorit din februarie, când am venit în România.

Margareta Pâslaru: CD-ul se găsește la Magazinul Muzica. Banca de Alimente, proiect pe care l-a lansat, pune pe masa nevoiașului pâinea cea de toate zilele, și muzica hrănește sufletele.

Marina Constantinescu: Din pacate artele sunt culcate la pământ ca într-un război în prima linie. Oamenii au nev de cuvânt, de sunet, de idei. 

Suntem îngenuncheați, Legătura cu publicul e frântă, în online nu e acelasi lucru. Pe ici pe colo artiștii mai protestează, au încercat să pună mesaje și nimeni nu are viziune, e un moment greu, trupele trebuie ținute strâns legate, să aibă întâlniri online. 

Nimeni nu s-a îmbolnăvit la teatru, curba asta nenorocită în care suntem nu de la cultura vine. Dacă se suspendă cultura. niciodată n-o să mai vedem Scara lui Iacob care ne duce la cer.

 w


Niciun comentariu:

Arhivă blog