Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 februarie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu un tanar talent... Valeriu Grosu

Valeriu Grossu - joi 23 februarie - la Radio Clasic

Joi, 23 februarie, de la ora 12.00, invitatul doamnei Margareta Paslaru este muzicianul Valeriu Grossu.

Împreună cu soția sa, Salma Amalia El Shamali, Valeriu Grosu formează – Blue Leaves
Proiectul Blue Leaves s-a nascut in perioada 1994-1995. Prima aparitie: 1994, Radio 3, emisiunea Ro-Rock cu Florin Silviu Ursulescu, iar în 1999 au scos și primul CD "So faraway, so quiet" produs de Datavision.
– primul videoclip: 2007, "So faraway, so quiet" (difuzat la TVR Cultural, Remix cu Doru Ionescu)
– 1994 – prezent: diverse aparitii: RR Actuaitati, RR Cultural (Ambient cu Mirela Stoenescu), RRI (la invitatia Oliviei Cristina Sima), RFI (RFI 360 cu Valentin Panduru), Radio 21
– activitatea muzicală se concentrează pe compoziție și munca de studio
– colaboratori (voce): Dragomir Constantin, Clempus Nicolae, Elena Banică
– au colaborat cu dl Benedict Popescu pentru piesa Black Sea, dar și pentru cele câteva concerte pe care le-am susținut împreună (Facultatea de Fizica, Club A și Tinerimea Română).
– o altă colaborare deosebită este cea cu cvartetul Sonore. Dansul Focului se dorește a fi doar prima dintr-o serie de lucrări dedicate muzicii de cameră contemporane.
– dintre proiectele cele mai importante, menționăm Cosmology (muzică electronică de inspirație stiintifică), Stalker (o serie de lucrări inspirate din romanul "Picnic la marginea drumului") și Landscapes (o serie de "pasteluri" în culorile chitarei clasice și electrice).

Vizionat emisiunea aici
https://www.youtube.com/watch?v=jwhSUVcKVyM
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog