Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 septembrie 2013

Margareta Paslaru, invitata la premiera filmului "La limita de jos a cerului"



“La limita de jos a cerului”, de Cobileanski, are premiera de gală la CinemaPRO din Bucureşti

Filmul “La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, va avea premiera de gală joi, de la ora 20.45, la CinemaPRO din Bucureşti, la eveniment fiind aşteptaţi regizorul basarabean, actorii din distribuţie, dar şi personalităţi precum Iurie Reniţă, Corneliu Porumboiu, Ada Solomon şi Tudor Giurgiu.
Astfel, la proiecţia de gală vor lua parte regizorul basarabean, alături de actorii din distribuţia filmului – Igor Babiac, Sergiu Voloc şi Ela Ionescu -, producătorul Alexandru Teodorescu şi membri ai echipei, informează mediafax.ro
Sunt aşteptaţi la premieră şi Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova în România, Iuliana Gorea Costin, înaltul reprezentant al Republicii Moldova în Guvernul României, cântăreaţa Margareta Pâslaru, regizorii Corneliu Porumboiu (coscenaristul filmului), Tudor Giurgiu, Thomas Ciulei, actorii Dorian Boguţă, Tania Popa, Vitalie Bantaş şi producătoarea Ada Solomon.

Arhivă blog