Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului disc, m-au emotionat, prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, alte piese, din repertoriul international - filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera, iar in 2018 trofeul 'Femei de succes' aniversand 60 de ani de activitate. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

marți, 9 iulie 2013

Astazi e ziua ta, Margareta Paslaru - “Ideile mă trezesc în zori şi în al 55-lea an de activitate"

Astazi e Ziua ta - Margareta Paslaru
“Ceea ce am «semănat» de-a lungul anilor îi inspiră pe alţii, fapt ce confirmă calitatea seminţelor”Margareta Pâslaru

                   
Generaţii la rând au crescut cu muzica şi rolurile ei. Interpretă, compozitoare, textieră, actriţă, realizatoare tv şi radio, autoare a cărţii autobiografice “Eu şi Timpul”, “Mit al muzicii uşoare”, aşa cum a numit-o compozitorul George Grigoriu, Margareta Pâslaru adaugă astăzi cel de-al 70-lea an în buchetul vieţii. La mulţi ani!

“Faptul că ideile mă trezesc în zori şi în al 55-lea an de activitate este un dar al vitalităţii. Ce rol joacă norocul? Chiar nu m-am întrebat. Să fie oare calitatea timbrului vocal un noroc? În general acei ce colaborează au norocul de a gândi asemănător. «Talentul fără muncă se iroseşte, iar munca fără talent nu rodeşte» ­ citat din propria carte «Eu şi Timpul» ­ Curtea Veche

Natura generoasă ne oferă «miracolul» prin tot ceea ce zămisleşte. Dar lucrul bine făcut nu este un miracol. Nici a te pierde în meseria pe care o iubeşti, a te dărui uitând de goana orelor, a lucra cu plăcere nebună nu poate fi un miracol.

De-a lungul anilor, alţii m-au ales pentru proiectele lor artistice cunoscând deschiderea mea către tot ce-i nou. Unii mi-au acceptat «nebuniile inspirate», de pildă recitalul de autor «Cuierul cu personaje» în care schimbam costume la vedere, spre surpriza publicului. Fiecare melodie compusă recent exaltă spiritul reînnoindu-mi energia, iar colaborarea cu talentatul Călin Grigoriu, aranjor şi chitarist de excepţie, dă roade. 

Împreună am înregistrat în Studiourile Kerestely o parte din repertoriul CD-ului aniversar. Alte piese aparţin maestrului Jolt Kerestely şi colegului Ovidiu Lipan Ţăndărică, căruia i-am scris textele.

În memoria Mariei Tănase, la îndemnul căreia am abordat muzica populară, am inclus pe CD şi folclor. Mulţumesc colaboratorilor care mi s-au alăturat cedând şi ei drepturile de autor la «Banca de Alimente» Crucea Roşie.

Şi în prezent sunt invitată să iau parte la anumite programe pe care le accept cu bucurie. Cum gândesc la 70 de ani? Imaginaţia şi diversitatea activităţilor rămâne «cheia» longevităţii artistice, în ceea ce mă priveşte. Lucrez la volumul II al cărţii «Eu şi Timpul».

Lumini şi umbre se întrepătrund, o altă dinamică pictează tabloul vieţii. Simplificând lucrurile voi regăsi esenţa. Iar faptul că ceea ce am «semănat» de-alungul anilor îi inspiră pe alţii, confirmă calitatea seminţelor.

Îi felicit cu sinceritate pe toţi acei care îşi serbează ziua de naştere la 9 iulie.”

http://jurnalul.ro/calendar/astazi-e-ziua-ta-margareta-paslaru-647308.html
Foto:Lucian Nastase
W

Arhivă blog