Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 iulie 2013

Margareta Paslaru, invitata la conferinta de presa Urban Culture Fusion - Summer Music Academy Sinaia 
Marti, 16 iulie a.c., ora 12:00 va invitam sa luati parte la conferinta de presa a Urban Culture Fusion - Summer Music Academy Sinaia, organizata de jmEvents si European Music Academy din Franta.
 
Prezidiul va fi format din:
- Dl. Luigi Gageos / Presedinte jmEvents
- Dl. Constantin Serban / Director Artistic European Music Academy
 
Subiect
 
Urban Culture Fusion - Connect Europe through Music !
Summer Music Academy Sinaia
 
Urban Culture Fusion este un proiect care se distinge prin originalitate, dar si prin dimensiunea europeana de amploare, desfasurandu-se in 7 tari: Germania, Franta, Italia, Austria, Bulgaria, Marea Britanie si Romania intr-un turneu de 20/25 concerte. Evenimentul prezinta in concerte inedite un melanj intre artisti de elita de jazz si clasic care interpreteaza impreuna aranjamente muzicale special create, fusion jazz-clasic, pe teme cunoscute din repertoriul international de jazz, pop, blues, clasic, muzica de film. 
Summer Music Academy Sinaia se afla la a doua editie in Romania, la initiativa European Music Academy condusa de Dl. Constantin Serban, Director artistic si concert-maestru al Filarmonicii din Nantes. Dupa 5 ani de succes in Franta s-a decis extinderea acestui program si in Romania in parteneriat cu jmEvents. Proiectul include atat concerte, cat si cursuri de master pentru vioara, viola, violoncel, sustinute de maestri din Franta, Germania, Irlanda si Romania.

Arhivă blog