Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 februarie 2013

Margareta Paslaru, invitata la campania "Artistii pentru Artisti"

Invitatia primita, de a canta pe scena campaniei nationale "Artistii pentru Artisti", este mai mult decat o placere, defineste acea datorie de onoare fata de actorii care s-au retras.

Spectacolul caritabil “Clipe de viaţă” va avea loc la 25 martie, de la ora 19:00, la TNB Pentru a douăsprezecea oară se va desfăşura ampania Naţională “Artistii pentru artisti”, un program anual iniţiat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi organizat în jurul datei de 27 martie - Ziua Internaţională a Teatrului. În fiecare an, începând cu 2002, artiştii vin în sprijinul artiştilor.(...)
Dacă anul trecut spectacolul de caritate s-a intitulat “În căutarea dorului pierdut”, susţinut de Tudor Gheorghe la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, în acest an UNITER aduce în faţa publicului, pe aceeaşi scenă, la 25 martie, ora 19:00, “Clipe de viaţă”. Va fi o singură reprezentaţie a unui spectacol “emoţionant”, după cum anunţă organizatorii, cu artişti remarcabili, care vor aduce “poveştile lor de viaţă”. (...)

Iată invitaţii evenimentului, al cărui amfitrion va fi Ion Caramitru: Dorin Andone, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa, Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Ştefănescu, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Margareta Pâslaru, Ioan Gyuri Pascu, Adrian Naidin, Paula Seling şi cu participarea extraordinară a pianistului Dan Grigore.
Biletele se vor pune în vanzare la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Palatului, Magazinul Unirea, Casa de bilete ArCuB şi online pe bilete.ro, biletoo.ro, blt.ro, precum şi în toate oficiile poştale semnalizate bilete.ro.
(fragment) sursa: Jurnalul National - 27. 03.2012

Arhivă blog