Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

miercuri, 6 februarie 2013

Margareta Paslaru - Gala UNITER - arhiva

Si a fost din nou Gala UNITER! (fragment)
(...) Deschiderea s-a facut, ca de obicei, de catre Ion Caramitru, un Presedinte UNITER extrem de elegant, dar lipsit de papionul cu care ne obisnuise in astfel de prilejuri. Oare de ce? (...)
 
*** I-a urmat Margareta Paslaru, care, intr-un vesmant cernit, a cantat, cu tulburatoarea-i voce, un Bocet din batrani. Cantecul a insotit trista derulare de fotografii-portret ale unor actori si actrite ce ne-au parasit in anul trecut, gasindu-si linistea pe o scena mult mai vasta: cea a cerului instelat de deasupra noastra.

A urmat clasica prezentare, in ordinea importantei premiilor, a nominalizatilor si a castigatorilor. La categoria "Debut" m-a impresionat Ioana Anastasia Anton - interpreta de o rara delicatete si forta a unei Ofelii gandite de Laszlo Bocsardi, regizorul unui spectacol cu Hamlet, prezentat in premiera de Teatrul Metropolis. N-a spus multe vorbe de multumire. Doar o replica - tipica pentru o Ofelie adolescentina: "Am o emotie... ca tremura rochia pe mine!". La categoria "Cea mai buna actrita in rol secundar"... Valeria Seciu (pe care imensul ei talent a indreptatit-o pana acum "doar" la premii mari pentru roluri principale) i-a multumit lui Andrei Serban, cel ce a distribuit-o intr-un spectacol jucat numai de femei, la Bulandra, si anume in "Lear".
M-a emotionat si intoarcerea - dupa 30 de ani de absenta - a marelui scenograf Dan Nemteanu, cu o cariera indelungata in Suedia, Danemarca si America.
Primind "Premiul pentru intreaga activitate", el a declarat coplesit de emotie ca a reusit sa formeze buni elevi in lume datorita educatiei primite in Romania. M-a emotionat si marele Rebengiuc, care primindu-si "Premiul pentru interpretarea lui Willy Loman" din "Moartea unui comis voiajor", spectacol prezentat de Teatrul Bulandra, i-a multumit, privind in sus, spre cer, si cu lacrimi in ochi, ilustrei sale profesoare, Aura Buzescu. "Premiul pentru intreaga activitate", primit cu atata indreptatire de dragul nostru Mitica Popescu, i-a prilejuit amfitrionului, lui Ion Caramitru, o evocare - cea a unicului Stefan Iordache, caruia i-a acordat "Premiul Presedintelui UNITER" - care a starnit, la randul ei, un val de mare emotie. Premiul "Pentru intreaga activitate" i-a fost acordat si unei mari si modeste actrite, care a innobilat scena si filmul cu harul si frumusetea ei: Margareta Pogonat.
...O seara greu de uitat, in care Emotia a fost regina. Iar aplauzele au fost, adesea, insotite de lacrimi. O seara pentru care multumim organizatorilor.
  • Cultura
  • › Si a fost din nou Gala UNITER!
  •       

    Gadget

    Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

    Arhivă blog