Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 februarie 2013

Margareta Paslaru, in memoria compozitorului George Grigoriu


George Grigoriu a fost primul compozitor care a scris pentru vocea mea - "Chemarea marii" inregistrata la Radio Romania  in 1959. Prolificul creator, cantaret, dirijor, care mi-a incredintat aproximativ 30 de piese, inclusiv pentru filmele 'Tunelul" si "Impuscaturi pe portativ",  ne-a parasit la 23 februarie 1999. Dar muzica sa va ramane vie prin solistii pe care i-a descoperit, prin festivalul international de la Braila, care ii poarta numele.
In imagine, premiul primit la Festivalul International de la Malta cu piesa optimista "Tam, ram, tam, tam" si "Tarina de la Gaina"

Veti putea viziona o alta melodie de dramatica, de respiratie:    "Doua inimi cantau"

Arhivă blog