Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

sâmbătă, 23 februarie 2013

Margareta Paslaru, in memoria compozitorului George Grigoriu


George Grigoriu a fost primul compozitor care a scris pentru vocea mea - "Chemarea marii" inregistrata la Radio Romania  in 1959. Prolificul creator, cantaret, dirijor, care mi-a incredintat aproximativ 30 de piese, inclusiv pentru filmele 'Tunelul" si "Impuscaturi pe portativ",  ne-a parasit la 23 februarie 1999. Dar muzica sa va ramane vie prin solistii pe care i-a descoperit, prin festivalul international de la Braila, care ii poarta numele.
In imagine, premiul primit la Festivalul International de la Malta cu piesa optimista "Tam, ram, tam, tam" si "Tarina de la Gaina"

Veti putea viziona o alta melodie de dramatica, de respiratie:    "Doua inimi cantau"

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog