Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 iulie 2012

Margareta Paslaru si trupa Niste baieti - arhiva - 23 Martie 2012

Nişte Băieţi cu un cover după Margareta Pâslaru (foto)
Gala premiilor muzicale Radio Romania Actualitati. Autor Alex Revenco - 23 Martie 2012 (FRAGMENT)
(...) Muzica folk este prezentă cu trei categorii: Cel mai bun album- ”Azil” (Adrian Berinde/MHO); ”Dragoste în 3” (Alina Manole/ MHO); ”Inkorect” (Alexandru Andrieş/A&A Records); ”Mii de smaralde” (Daniel Iancu/Cat Music); Cel mai bun cântec "Alb” (Poesis); "Am un pitic” (Alina Manole); "Din resturi de timp” (Adrian Berinde); "Mii de smaralde” (Daniel Iancu); "Vorbim?” (Alexandru Andrieş) şI Cel mai bun artist - Adrian Berinde; Alexandru Andrieş; Alina Manole; Daniel Iancu. Premiul pentru întreaga activitate îl va primi Camelia Dăscălescu, cea care a compus şlagăre de muzică uşoară pentru Pompilia Stoian, Marina Voica, Mihai Constantinescu, Cornel Contantiniu etc.

Se poate observa cum Radio România Actualităţi nu a luat în considerare nici rockul 'adevărat' (doar varianta cosmetizată pop- rock), nici genurile heavy metal sau punk, hip hop, alternative, indie etc. Deşi formaţii ca White Walls, B.UG. Mafia, Nişte Băieţi, PhenomenOn, The Mono Jacks, Abigail, Toulouse Lautrec, Voodoo, Les Elephantes Bizares, printre altele, au public la concerte, albume înregistrate, vizualizări pe You Tube etc. În loc de încheiere, Nişte Băieţi cu un cover după Margareta Pâslaru (foto), B.U.G Mafia şI White Walls.
W

Arhivă blog