Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 iulie 2012

...doua fashion icon-uri, Loredana si Margareta Paslaru - sursa: CIAO

Sursa: - publicat de Amalia Scurt

Iulia Albu consideră că industria designului vestimentar din România nu impune standarde clare pentru creatorii de modă și nu asigură o ierarhizare în funcție de criterii bine stabilite.
"La noi există destui creatori de modă, creatoare de modă, tot felul de oameni care-şi arogă tot felul de denumiri. Absolut toată lumea este creator de modă, nu există o ierarhizare... . În România nu există creatori de modă, e o părere pe care am mai exprimat-o şi pe care mi-o menţin. Să zicem că, lucrând în acest domeniu, nu aş fi ajuns niciodată unde am ajuns dacă aş fi fost altfel şi dacă nu aş fi muncit foarte mult", a declarat vedeta miercuri, în cadrul emisiunii ”Draga mea prietenă”, difuzată de Kanal D.
Cel mai controversat fashion editor al momentului a explicat din ce ar trebui să se compună garderoba unei femei stilate: "Nu trebuie să existe foarte multe piese semnate de designeri celebri, dar trebuie să existe piese care să caracterizeze femeia respectivă. Lipsa de stil la o femeie denotă lipsă de încredere în propriile forţe şi faptul că nu este preocupată de acest aspect. Dar este ok, există femei foarte stilate care se îmbracă foarte clasic.
În România există două fashion icon-uri, Loredana şi Margareta Pâslaru".

W

Arhivă blog