Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 ianuarie 2012

Margareta Paslaru il felicita pe Stefan Atargovitoae la Superlativele VIP


Revista VIP sustine tinerii talentati!
(fragment)
Din data: 17 Ianuarie 2012 ora : 18:19:45
Revista VIP a demonstrat inca o data ca sustinerea tinerilor talentati este un pas pe care cu totii ar trebui sa il facem. Aflati la inceput de drum, tinerii au nevoie de incredere pentru a putea investi in talentul pe care il au si, din acest motiv, implicarea noastra este o contributie esentiala pentru devenirea acestora.
(...) Aflat inca de vineri in Bucuresti pentru repetitii, Stefan a acceptat invitatia din partea revistei VIP de a lua parte la Gala Superlativelor VIP, in cadrul careia a fost distins cu unul din premiile speciale ale serii. La varsta de numai 11 ani a cucerit Italia, castigand finala concursului "Ti lascio una canzone", ajuns la cea de-a cincea editie, precum si trofeul "San Remo Jr".
Foto: Silviu Covaci
Au prezentat Monica Ghiurco si Andreas Petrescu

Niciun comentariu:

Arhivă blog