Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 ianuarie 2012

Invitatii rubricii "Margareta Paslaru prezinta pe..."la Radioul de sambata seara
Anul promite a fi bogat din punct de vedere artistic, talentul muzicienilor de maine se remarca in prezent. Eusebiu Gafita, Paul Raducanu, Stefan Atargovitoae, vor fi invitati pe rand, la rubrica permanenta "Margareta prezinta pe..."
Inainte de a desface plicul cu numele premiatului la Gala Superlativelor VIP, l-am intervievat pe Stefan cu permisiunea parintilor sai, chiar pe holurile Operei. Dar pentru a pastra surpriza organizatorilor nu am dezvaluit faptul ca eram invitata pentru a-l anunta, prilej cu care aveam sa-i inmanez si CD-ul de autor "Lasa-mi, toamna, pomii verzi"- 50 de ani de la primul disc :):)
Interviul inregistrat de Alex Buzica - caruia ii multumesc - poate fi urmarit sambata, 21 Ianuarie, orele 18:10, in emisiunea Radioul de sambata seara, realizata de Pompilius Onofrei.
Auditie placuta :)

Niciun comentariu:

Arhivă blog