Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

vineri, 13 ianuarie 2012

Mihai Eminescu "Ce suflet trist" - muzica Margaretei Paslaru omagiaza spiritul marelui poet ...Peste cateva zile se implinesc 162 de ani de la venirea pe lume a celui care va ramane in sufletul si constiinta natiunii noastre prin creatia sa.

Versurile acestea m-au inspirat inca din 1995, dar am inregistrat "Ce suflet trist" zilele trecute, in studiourile Kerestely. Ma acompaniaza Capriel Dedeian.

Alte versuri eminesciene m-au atras cu ani in urma cand am compus "Vreo zgatie de fata" . Piesa face parte din CD-ul "Bucuria de a canta" dedicat maestrului Sile Dinicu. Lansarea acelui disc produs de Casa Radio si serviciul Patrimoniu, a avut loc in 2008 la 1 Noiembrie, Ziua Radioului care sarbatorea 80 de ani de existenta.
W

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog