Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Margareta Paslaru o prezinta pe...Alina Manole


Folk-jazz, sonoritati vibrante completate de texte inspirate si un glas expresiv, o caracterizeaza pe tanara si talentata interpreta Alina Manole. Este prima solista de gen inclusa alaturi de alti reprezentanti ai muzicii pop, clasic, folclor, in rubrica "Margareta prezinta pe..."
Va invitam sa o ascultati pe Alina diseara, la orele 19:00 in cadrul emisiuni de succes Radioul de sambata seara. Realizator, Pompilius Onofrei.
*
Printre participantii editiilor anterioare difuzate in ultimii doi ani, s-au numarat Matei Bucur Mihaescu, Alin Vaduva, Casandra Maria Hausi,
Calin Grigoriu, Irina Popa, Stefan Cazacu, Luiza Zan, Daniela Cojocaru, Amadeus, Irina Sarbu, Remus Cartaleanu, Cosmin Lupu 'Mozart Rocks' si altii

Niciun comentariu:

Arhivă blog